2024. április 25. - Márk

Úszóvilágcsúcsok tömege az olimpián?

Az Egyesült Államok úszóinak vezetőedzője szerint akár az összes úszóvilágcsúcs megdőlhet a pekingi olimpián.
2008. április 11. péntek 14:47 - Hírextra
Erről Mark Schubert a manchesteri rövidpályás vb alkalmából nyilatkozott, az általa jövendelt rekordeső bekövetkeztét a Speedo vadonatúj "csodadresszének" használatával magyarázva.
Sportszakmai indokokat a szakember nem hozott fel, viszont emlékeztetett rá, hogy a termék február 19-i megjelenése óta az 50 méteres normálmedencében szinte egymást érik a világcsúcsok, belőlük csaknem kéttucatnyit jegyeztek fel eddig, s négy már született a szerdától zajló angliai rövidpályás világbajnokságon is.

Schubert előrejelzését azt követően adta, hogy az úszósport nemzetközi szövetségének (FINA) a vezérkara a múlt héten úgy határozott, nem állít akadályt az új - űrkorszaki high-tech - módi viselete elé, jóllehet rengeteg ellenzője és hangos kritikusa van a "technológiai doppingnak".

"Egyáltalán nem lepődnék meg, ha valamennyi úszószámban megdőlne a világrekord Pekingben. Remélem, ebből mi, amerikaiak vesszük ki a részünket a legnagyobb mértékben" - mondta Schubert, aki már csak azért is lehet az új dressz egyik legfőbb propagálója, mert az időben legutolsó világcsúcsot - csütörtökön - az Egyesült Államok válogatottjának tagja, Jessica Hardy úszta Manchesterben, 50 m mellen.

Az LZR "becenévre" hallgató Speedo-csoda - amelynek létrehozásában a NASA, az amerikai űrkutatási hivatal is kiemelt szerepet vállalt - állítólag két százalékkal javítja használójának gyorsaságát.

Ugyanakkor az új rekordidők mögött egyes bírálók szerint nemcsak az új dressz, hanem az IGF nevű, egyelőre kimutathatatlan, az izomnövekedést serkentő doppingszer áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását