2024. május 2. - Zsigmond

Megbírkóztak a kijutásért

A szabadfogásúak harmadik és egyben utolsó válogatóján, Szombathelyen a még kérdéses két súlycsoportban, 55 és 66 kg-ban is eldőlt, hogy Szabó-Czibolya Gábor, illetve Tőzsér Sándor indulhat az áprilisi birkózó Európa-bajnokságon.
2008. március 23. vasárnap 07:10 - Hírextra
Gulyás István szakágvezető tájékoztatása szerint a legkisebbeknél (55 kg) a válogatott helyért küzdő Szabó-Czibolya és Horváth Gábor már a verseny elődöntőjében találkozott, s csatájukat előbbi nyerte és készülhet a tamperei kontinensviadalra.

A 66 kg-ban még eddig sem kellett várni a döntésre, miután Tőzsér és Wöller Ákos rögtön az első fordulóban összeakadt. A meccset, s egyben a csapattagságot Tőzsér nyerte.

A szombathelyi viadalon valamennyi súlycsoportban rendeztek versenyeket, a válogatottak közül csak Ritter Árpád, Aubéli Ottó és Kiss Gergely nem lépett szőnyegre, előbbi kettő kapitányi engedéllyel, míg utóbbi sérülés miatt maradt távol a viadaltól, melyen Wöller Gergő és Hatos Gábor is nagyszerű teljesítménnyel nyerte súlycsoportját.

A szövetségi kapitány elmondta: már korábban eldőlt, hogy Szabó-Czibolya és Tőzsér mellett a 60 kg-ban Wöller Gergő, a 74 kg-ban Hatos, a 84-ben Ritter, a 120-ban Aubéli, míg a 96 kilós Kiss helyett Ligeti Dániel vehet részt az Eb-n - amennyiben a magyar szövetség elnöksége kedden jóváhagyja a névsort.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását