2024. május 12. - Pongrác

Ungvári ezüstérmes

A 66 kg-os Ungvári Miklós ezüstérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.
2008. április 11. péntek 21:01 - Hírextra

A vb-bronzérme révén már ötkarikás kvótával rendelkező kecskeméti klasszis a fináléban az előző két Eb-t megnyerő grúz Zaza Kedelasvilivel csapott össze, és az sem szólt mellette, hogy edzője, Nagysolymosi Sándor vírusos betegség miatt otthon maradt. A 2002-ben, Mariborban kontinenselső magyar tavaly, a riói világbajnokságon már megverte kaukázusi riválisát, és ezúttal is kezdeményezőbben lépett fel.

Az első két perc afféle erőfelméréssel telt, majd pontosan a mérkőzés felénél a grúz hatalmas csípődobással - és az érte kapott ipponnal - vetett véget a találkozónak.

"Remélem, szegény edzőm nem betegedett meg még jobban ettől a vereségtől. Egész nap remek formában voltam, szinte vibráltam, csak egyetlen pillanatra hagyott ki a figyelmem, akkor meg eldobtak, mint Attila a kardját. Sajnálom, hogy így sikerült" - mondta Ungvári, aki a 2005-ös rotterdami után második Eb-ezüstérmét szerezte meg.

A magyarok így két éremmel, egy ezüsttel és - a 48 kg-os Csernoviczki Éva révén - egy bronzzal zárták az Eb első napját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását