2024. május 2. - Zsigmond

Felmérik a kulturális igényeket

Széles körű közvélemény-kutatást végeznek Hódmezővásárhelyen, hogy kiderüljön, a város lakóinak milyen kulturális elvárásai, szükségletei vannak- tájékoztatta Medgyesi Konstantin, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ sajtóreferense pénteken az
2008. április 11. péntek 12:53 - Hírextra
Elmondta: a városrehabilitáció során hamarosan megújul a Petőfi Sándor Művelődési Központ(PMK) épülete, emellett feladatként tűzték ki az intézmény közvetlen környezetének átalakítását és korszerűsítését. Ehhez a munkához kapcsolódik a közvélemény-kutatás. A kérdőívek feldolgozása után a döntéshozók tisztábban láthatják, hogy milyen szempontok szerint érdemes megváltoztatni a helyi kulturális szolgáltatások világát.

A lakossági vélemények feltérképezését 20 ezer kérdőív segíti, a dokumentumot minden hódmezővásárhelyi lakásba eljutatták. A Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatársai pedig abban bíznak, hogy sokan válaszolnak majd a tizenhat kérdésre.

A város tizenhárom pontján helyeztek el gyűjtőládákat, melybe a vásárhelyiek bedobhatják a kérdőíveket. Így például van láda a PMK-ban, de az okmányirodában, a könyvtárban, a kórházban és a rendelőintézetben is.

A kérdések összeállítói többek között választ várnak arra, hogy a vásárhelyiek mennyi időt fordítanak szabadidős tevékenységekre, milyen művészeti ágak érdeklik őket leginkább, honnan szereznek információkat a város közösségi-kulturális eseményeiről, hány alkalommal jártak a legutóbbi esztendőben a művelődési házban, vagy hogy milyen eseményeket látogatnának szívesen. Az emellett szereplő demográfiai jelegű kérdéseken túl rákérdeznek arra is, hogy milyen hagyományok ápolását tartják fontosnak a térségében, és felnőttként mit szeretnének még tanulni.
A válaszokat április 15-ig kell eljuttatniuk a vásárhelyieknek a kijelölt helyekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását