2024. április 29. - Péter

Emelkedik a számítógépes vírusok száma

Meghaladta az egymilliót a rosszindulatú számítógépes programok - vírusok, férgek, trójaiak - száma - jelentette be a kaliforniai székhelyű Symantec informatikai biztonsággal foglalkozó szoftveróriás.
2008. április 11. péntek 14:25 - Hírextra
Kétévente kiadott Internet Security Threat Report című jelentésük legfrissebb kiadása szerint a programok legtöbbje az elmúlt 12 hónap során készült. Immár olyan szoftverek is ismeretesek, amelyek éppen a víruskereső és -irtó alkalmazásokat tévesztik meg.

2007 második hat hónapja során a Symantec 499 811 új programot fedezett fel, ez az év első félévéhez képest 136 százalékos növekedést jelent. A teljes tavalyi év összesen 711 912 "újdonsággal szolgált" - vagyis a teljes, 1 122 311 darabos kollekció harmada 2007-ben keletkezett.
A legnagyobb veszélyben a Microsoft rendszereit futtató gépek vannak: a rosszindulatú szoftverek többsége ezeket az alkalmazáscsomagokat célozza meg. Legtöbbjük a sikeres fertőzés esetén olyan "zombikká" válnak, amelyek segítségével aztán további vírusok vagy kéretlen emailek terjeszthetők. A hatalmas mennyiségű új program java a kiberbűnözők által már jól bevált "régi kis gonoszok felújított változata".

A játék persze a pénzről szól. A cég jelentése szerint látható, hogy a digitális alvilág egyre professzionálisabb. Nyilvánvalóan azért, mert számos tehetséges szakembert alkalmaz, akik aztán sorozatban állítják elő az újabbnál újabb rosszindulatú programokat, amelyekkel aztán tovább folytatódhat a pénzszerző adathalászat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását