2024. április 27. - Zita

A Fidesz tartózkodni fog

A Fidesz-frakció hétfőn tartózkodni fog az Országgyűlés napirendjén szereplő népszavazások elrendeléséről döntő szavazásnál. Erről Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója nyilatkozott pénteken az MTI-nek. A parlament jövő heti ülésének napirendjén hat
2008. április 11. péntek 14:22 - Hírextra
Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője és 147 szocialista képviselő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök még tavaly ősszel bejelentett, a közélet megtisztítását célzó javaslataival kapcsolatban kezdeményezett népszavazást a pártok finanszírozásáról, az országgyűlési képviselők költségtérítésével kapcsolatos elszámolásról, a képviselői és a polgármesteri tisztség összeférhetetlenségéről, illetve az állami vezetők rendszeres vagyongyarapodási és a jogszabályban meghatározott munkakört betöltő köztisztviselők rendszeres vagyongyarapodási vizsgálatáról.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Semjén Zsolt, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője, valamint 151 másik ellenzéki képviselő a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és az országgyűlési képviselők vagyongyarapodásának kötelező évenkénti vizsgálatáról írna ki referendumot.

Répássy Róbert az MTI-nek azt mondta, a fideszes képviselők azért fognak tartózkodni a szavazásnál, mert részben okafogyottnak tartják a kérdéseket, mivel több törvény is született az ügyben.

Pártja referendumra szánt kérdéséről közölte: az Országgyűlés részben már azt is megoldotta, bár nem teljesen a Fidesz szándékai szerint. Ezért fogunk tartózkodni a szavazásnál - tette hozzá.

Lendvai Ildikó csütörtökön az MTI-nek elmondta: frakciója nem fogja támogatni a népszavazások elrendelését, mert a népszavazási kérdések egy része megoldódott már a parlamentben, másik részükben, például a pártfinanszírozás ügyében jó esély van a megegyezésre.

Répássy Róbert tájékoztatása szerint a Fidesz-frakció hétfőn alakítja ki álláspontját arról, támogatja-e az államfő által a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Bogdányiné Mészáros Ágnest és az adatvédelmi biztosnak jelölt Tóth Gábor Attilát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását