2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ellenőrzik a veszélyes anyagot szállító hajókat

Fokozottan ellenőrzi a Dunán veszélyes anyagot illetve hulladékot szállító hajókat pénteken a rendőrség egy nemzetközi akció keretében. Tóth Zoltán alezredes, a Dunai Vízirendészeti Kapitányság vezetője az MTI-nek elmondta: az akciót az Aquapol, a Rajna-
2008. április 11. péntek 14:28 - Hírextra
Fokozottan ellenőrzik a Dunán közlekedő veszélyes anyagot és hulladékot szállító hajókat, valamint azokat a kikötőket, ahol ilyen anyagot szállító hajók vesztegelnek, de ellenőrzik a okmányok megfelelőségét és valódiságát is. A pénteki, egynapos akcióban a Duna teljes magyarországi szakaszán illetékességgel bíró Dunai Vízirendészeti Kapitányság 53 rendőre, 10 rendőrhajója és kilenc gépkocsija vesz részt.

Mint az alezredes elmondta, a veszélyes anyag szállítása egyre inkább áttevődik a közútról a vízi útra, ahol egy-egy kötelék több vagonnyi veszélyes anyagot tud szállítani. A Dunán, Rajnán közlekedő hajók egyharmada ma már veszélyes anyagot szállít, a Dunán szállított veszélyes anyag döntő többsége ásványiolaj-termék, vagyis benzin, kerozin és gázolaj.

A tervek szerint az Aqapol szervezésében idén még két kiemelt ellenőrzési akciót tartanak: az egyikben a vízijármű-vezetők ittasságát ellenőrzik, a másikban pedig azt, hogy betartják-e az üzemidőre és pihenőidőre vonatkozó szabályokat.

A Dunán egyébként tavaly 26 ezer hajó lépett be vagy ki Magyarországra, a rendőrök által feltárt 700 szabálysértés döntő többségét nagyhajóval követték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását