2024. április 29. - Péter

Iron Maiden a Szigeten

A napokban világkörüli turnéra induló Iron Maiden lép fel a Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 12-én Budapesten - közölték a fesztivál szervezői az MTI-vel pénteken.
2008. február 1. péntek 18:01 - Hírextra

A közelgő Live After Death koncert-DVD megjelenéséhez kapcsolódóan ez a turné leginkább a 80-as évek legendás hangzás- és képi világát éleszti újjá. Mind a repertoár, mind a színpad berendezése az 1984-85-ös Powerslave turné egyiptomi motívumokkal tarkított produkciójára épül.

A közlemény szerint vitathatatlanul ez lesz a legfelemelőbb és leglátványosabb show, melyet a zenekar eddig előadott. Különlegesnek számít az is, hogy az együttes egy átalakított Boeing 757-essel utazik, mely az egész csapatot és 12 tonnányi felszerelést szállít városról városra.
Steve Harris, a zenekar basszusgitárosa a magyar fővárosról így nyilatkozott: "Budapest egy nagyon szép város és mindig élveztük az ottani bulikat, már a kezdeti turnék alkalmával is" - írták a Sziget fesztivál szervezői.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Maiden-mánia a világ számos országában egyre erősödik, ahogy a 2008-as világkörüli turné állomásaira egyre fogynak a jegyek. A Sao Paolo-i 42 ezer férőhelyes Palmeiras stadionba egy hét alatt fogytak el a belépők, Mexikóváros 22 ezer fős Sportarénájába pedig - rekordnak számító - 4 nap alatt keltek el, minek következtében áthelyezték a koncertet a 48 ezer fős Foro Sol Stadionba.

Bogotában, ahol már az első napokban rekordméretű eladások voltak, a 30 ezer fős Simon Bolivar parkba 10 nap alatt fogytak el a helyek, így kibővítették a területet, hogy az 50 ezer embert is be tudjon fogadni. Sydneyben és Melbourne-ben, a 14 ezer férőhelyes stadionokba a jegyek kevesebb mint fél óra alatt fogytak el.

Az Iron Maiden-koncert napján teltházra, azaz mintegy 50 ezer emberre számítanak a Sziget fesztivál szervezői.

Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke az MTI érdeklődésére közölte: jövő hétfőtől a fesztivál weboldalán már lehet jegyeket vásárolni.

A korábbi, hét plusz egy nap helyett idén csak öt plusz egy napos lesz a Sziget fesztivál, a kieső költségeknek köszönhetően azonban a jegyárak nem emelkednek.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását