2024. március 29. - Auguszta

Nagyszabású vízi razzia

Nagyszabású vízi razziát indított a rendőrség a Dunán, elsősorban a folyami úton szállított különféle szállítmányok ellenőrzésére - jelenti a HavariaPress. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság által indított akció a tíz ország vízirendészeti szerveit
2008. április 10. csütörtök 10:26 - Hírextra
A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság által indított akció a tíz ország vízirendészeti szerveit tömörítő Aquapol közös vízirendészeti ellenőrzés-sorozatának része, amely egész héten zajlik az érintett tíz európai államban. A magyarországi vízirendőrök az akcióhoz kapcsolódva célul tűzték ki a környezet- és természetvédelmi bűncselekmények, szabálysértések felderítését és megelőzését is, épp ezért a fokozott ellenőrzést a Duna folyam parti területeire is kiterjesztették.

Az Aquapol Magyarország mellett további kilenc európai ország - köztük Franciaország, Svájc és a legtöbb Duna-menti állam - vízirendészeti szervezeteit foglalja magában.

A szervezet akciója a tagországok vízirendészeti szerveinek összehangolt, egy időben történő fokozott ellenőrzését jelenti. Az ellenőrzés elsődlegesen a veszélyes áruk belvízi szállítására vonatkozó jogszabályok betartásának vizsgálatára terjed ki, de a vízirendőrök ellenőrzik a hulladékszállítmányokat és azok deponáló helyeit is. Ellenőrzésre számíthatnak a hajózók is: az egyenruhások elsősorban azt vizsgálják, hogy a vízijárműveken tartózkodók rendelkeznek-e a szükséges vízi jártassággal, illetve a járműveik vezetéséhez megfelelően igazolt képesítéssel - hiszen napjainkban e téren is nagymértékben elszaporodtak a hamis okmányok. Az ellenőrzés a Duna teljes magyarországi szakaszára kiterjed, a hajózható mellékágakat és öblöket is beleértve.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását