2024. április 19. - Emma

Kormánypárti támogatás a HospInvest mögött?

A Fidesz véleménye szerint a HospInvest Zrt. kormánypárti támogatással szerzi meg a kórházakat - erről Pesti Imre beszélt csütörtökön Egerben, ahol az ellenzéki képviselők sokadszorra bírálták, hogy a Heves megyei kórház üzemeltetését a HospInvest Zrt. ny
2008. április 10. csütörtök 18:26 - Hírextra

A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa a kórháznál tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "A HospInvest nem csak saját erejéből terjeszkedik. Született a parlamentben egy törvény, amely különleges lehetőséget biztosított a HospInvest számára, hogy megszerezzen jó néhány intézményt. És milyen furcsa, hogy a HospInvest az egyetlen szocialista vezetésű megyében tud gyakorlatilag minden intézményt megszerezni. Alapos a gyanú, hogy ez nem megy másként, csak kormánypárti támogatással."

Pesti Imre kérdésre hozzátette: a parlamenti többség késő ősszel fogadott el egy törvényt, amellyel lehetőséget nyújtottak az önkormányzatoknak arra, hogy pályáztatás nélkül is működtetésbe adhassák a kórházaikat.

Ezt a törvényt később többen megkifogásolták, a Fidesz pedig nagy valószínűséggel Alkotmánybírósághoz fordul a törvény tarthatatlansága miatt - mondta.

Pesti Imre elmondta: Kiskunhalason, Hatvanban, Gyöngyösön és Kazincbarcikán működtet kórházat a HospInvest, és "működését mindenütt botrányok kísérik", a magánbefektető sehol nem javította az egészségügyi ellátást.

A Heves Megyei Közgyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működteti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A tenderre a Debreceni Egyetem is pályázott, és ajánlatot adott be a jobboldali vezetésű egri városi önkormányzat.
A Fidesz az egri ajánlatot támogatta, és amióta a HospInvest nyert, minden lehetséges fórumon megtámadta a döntést.

Demeter Ervin, a Fidesz országgyűlési képviselője arra a kérdésre, hogy visszafordíthatónak látja-e a folyamatot, azt válaszolta, a szerződés és a döntés jogszerűségét egyaránt vizsgálják a hatóságok.
Ha a közigazgatási hivatal azt állapítja meg, hogy nem jogszerűen döntött a közgyűlés, akkor új eljárásra kötelezi a testületet, a HospInvesttel kötött szerződés pedig semmissé válik - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását