2024. április 26. - Ervin

Csillagászati ár a csillagászati zsebóráért

Csillagászati áron, 3 millió 470 ezer euróért (880 millió forint) kelt el a párizsi Drouot árverési csarnokban egy legalább 177 éves csillagászati óra, amely annak idején egy angol főúr számára készült.
2008. április 10. csütörtök 16:38 - Hírextra
Az aukciós ház közlése szerint a patinás Breguet cég mesterei négy éven át dolgoztak a kis átmérőjű, vékony és igen bonyolult aranyórán, amely számlapján jelzi a csillagok állását is. A mestermunkát 1831. október 31-én adták el Edward Adolphus Seymour lordnak, a Somerset-ház tizenegyedik hercegének, aki nyilván a megrendelő is volt, mivel az ő címere díszíti a kis remekművet.

A csillagászati időmérőre szerdán licitáltak a párizsi Drouot árverési csarnokban, a Bailly-Pommery et Voutier cég által szervezett ékszer- és óraaukción. Megszerzéséért heves verseny bontakozott ki és végül csaknem 3 és fél millió eurós áron ütötték le a ritkaságot. A Drouot közleménye szerint a rendkívül bonyolult szerkezetű óra "egyike a Breguet-ház legmívesebb termékeinek."
Lord Seymour 1831-ben 7 ezer akkori francia frankot fizetett ki érte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását