2024. április 29. - Péter

A legjobbak a Davis Kupán

A világranglista tíz legjobbja közül nyolcan pályára lépnek péntektől vasárnapig a férfi tenisz Davis Kupa Világcsoportjának negyeddöntős összecsapásain.
2008. április 10. csütörtök 11:14 - Hírextra
A négy helyszínen a csapatok a legerősebb összeállításban küzdenek meg egymással, ami garancia a magas színvonalra.

Brémában a Németország-Spanyolország összecsapáson például láthatják a nézők a vendégek szupersztárját, Rafael Nadalt, aki az első fordulóban, Peru ellen lemondta a szereplést. A németeknek az izomember szerepeltetése nélkül sem lett volna nagyobb esélyük, mert a spanyol armada - Nadal mellett David Ferrer, Fernando Verdasco és Feliciano Lopez - egyébként is rendkívül komoly játékerőt képvisel. A Philipp Kohlschreiber, Nicolas Kiefer, Michael Berrer, Philipp Petschner összeállítású gárda csak abban az alapigazságban bízhat, hogy a DK-ban minden megtörténhet. Segítendő a remélt hazai sikert, a hazaiak rendkívül gyors borításon rendezik a meccset. Igaz, a spanyolok már régóta nem csak a salakon vitézkednek.

Az Egyesült Államok-Franciaország találkozón a címvédők soraiban harcba száll az utóbbi időben ismét remeklő Andy Roddick, aki nem kis bravúrt hajtott végre néhány napja: legyőzte a világelső svájci Roger Federert. Mellette James Blake szerepel, valamint a világverő Bryan-testvérek, Mike és Bob mutatják majd be, hogyan kell elképesztő színvonalon párosozni. A franciáknál az örök reménység Richard Gasquet, az üstökösként berobbanó Jo-Wilfried Tsonga, továbbá Paul-Henri Mathieu és Michael Llodra lép pályára Winston-Salemben - természetesen kemény borításon, a még keményebb Wilson-labdákkal.

Buenos Airesben a svédek próbálnak szerencsét, de aki egyszer is látott tenisz- (vagy bármilyen sport-) közvetítést az argentin fővárosból, az pontosan tudja, a vendégnek nincs sok esélyük a kibontakozásra. Ráadásul a helyi gárda pokoli erős: a kontyos David Nalbandian, a karib-tengeri kalózra emlékeztető Guillermo Canas, valamint Juan Monaco és José Acasuso zsonglőrként kezelik a labdát, sohasem adják fel, és 15 ezer hazai fanatikus előtt a Parque Roca Stadionban egyszerűen nem is veszíthetnek. A vendégoldalon az utóbbi időben hullámzó teljesítményt nyújtó Robin Söderling, a veterán Jonas Björkman, a mára megfakult Thomas Johansson és Robert Lindstedt próbálja megállítani a "gauchók" rohamait. Hogy el ne felejtsük: salakon, ami a hazaiak Mekkája.

A negyedik negyeddöntőt Moszkvában rendezik, ahol egy esetleges cseh sikerért pokoli nagy összeget fizetnének a fogadóirodákban. Nyikolaj Davigyenko éppen vasárnap verte meg a miami torna fináléjában Nadalt, továbbá jó formában van Mihail Juzsnyij, Igor Andrejev és Dmitrij Turszunov is. Könnyen lehet, hogy már szombaton elődöntős lesz a tavaly finalista orosz alakulat. A másik oldalon Tomas Berdych, Radek Stepanek, Lukas Dlouhy és Pavel Vizner veszi fel a kesztyűt, amely lehet, szűknek bizonyul az orosz tavaszban.

A helyszínek és a párosítás:
Moszkva: Oroszország-Csehország
Winston-Salem: Egyesült Államok-Csehország
Bréma: Németország-Spanyolország
Buenos Aires: Argentína-Svédország
Az elődöntős összecsapásokat szeptember 19. és 21. között rendezik, míg a fináléra november 21-től 23-ig kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását