2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Zarándokhely lett a pásztorlány látomásának helye

Az egyház hivatalosan is zarándokhelynek ismeri el a francia alpesi település, Laus Miasszonyunk-szentélyét, ahol egy pásztorlány látomásában jelent meg Szűz Mária - jelentették be a katolikus egyház képviselői.
2008. április 9. szerda 13:35 - Hírextra

"Május 4-én Jean-Michel Leandri, a gapi és embruni egyházmegye püspöke hivatalosan elismeri Benoite Rencurel látomásának természetfeletti mivoltát", azaz azt, hogy 1664-ben a 16 éves pásztorlány előtt megjelent a Szűz. A jelenés helyszínén épült később a lausi szentély - közölte a püspökség.

Franciaországban ez az eljárás meglehetősen ritkának számít: legutóbb a lourdes-i jelenéseket ismerte el a katolikus egyház csodaként - 146 évvel ezelőtt.

Laust évente mintegy 120 ezer zarándok keresi fel, a szentély köré később bazilikát is építettek, de a közel 350 éves jelenést az egyház hivatalosan mindeddig nem hitelesítette.

A Benoite Rencurel - jelenleg folyamatban lévő - boldoggá avatásához hiányzó egyházi eljárásról még 2003-ban tájékoztatta a Vatikán a gapi püspököt. A helyi székesegyházban Fortunato Baldelli apostoli nuncius és számos más egyházi vezető jelenlétében tartandó mise keretében május 4-én válik hivatalosan is csodává a lány látomása.

A lausi csoda előtt a katolikus egyház három XIX. századi Mária-látomást ismert el: egy párizsi, egy Salette en Isére-i és a már említett lourdesi jelenéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását