2021. december 9. - Natália

Nagyobb esély a rákra

A szoláriumba járóknak nagyobb esélyük van a rákos megbetegedésre, mint azoknak, akik a természetes napfényben süttetik magukat – állapították meg brit kutatók. Nézze meg az egészségpláza termékeit! A brit rákkutatók szerint azok körében, akik 35 év
2008. április 9. szerda 11:05 - Hírextra

Nagy-Britanniában évente közel tízezer melanómás esetet regisztrálnak – a halálozási arány pedig meglehetősen magas e betegség esetében: az érintettek közül legalább 1800 ember hal meg.

Az esetek száma sajnos a négyszeresére nőtt az 1970-es évek óta: a melanómás betegek egyharmada 50 évesnél fiatalabb, s a 15-34 évesek körében ez a leggyakoribb rákos típusú megbetegedés.

A szoláriumozás divatja rohamosan terjed: minden harmadik brit nő és minden negyedik férfi szoláriumba jár, mert meggyőződésük, hogy ez biztonságosabb módja a barnulásnak, mint a napozás. Csak kevesen tudják, hogy a mesterséges UV-sugárzás akár 15-ször is erősebb lehet, mint a sugárzó déli napé.

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását