2024. április 30. - Katalin, Kitti

Csütörtökön kezdődik és egy hónapon át tart

Csütörtökön kezdődik, és egy hónapon át, egészen május 10-ig tart az V. Egyetemi Tavasz Szegeden; a fesztivál alatt nemcsak kulturális programok, hanem tudományos konferenciák és sportrendezvények is várják az érdeklődőket - közölte Tajti Gabriella, a Sze
2008. április 9. szerda 08:44 - Hírextra

A több tucatnyi helyszínen rendezett csaknem kétszázötven esemény között a város és az egyetem polgárai egyaránt megtalálják az őket érdeklő programokat - mondta a szervező.

Juhász Gyula költő születésének 125. évfordulójához kapcsolódva szavalóversenyt rendeznek a költészet napján az egyetem hallgatói számára, melyen két szabadon választott Juhász Gyula-verset adnak elő az indulók. Az irodalmi sétákon pedig az érdeklődők megismerhetik a város szülöttéhez kapcsolódó emlékhelyeket, és néhol a költő versei is felcsendülnek majd.

A fesztivál keretében irodalmi esteket, képzőművészeti és fotókiállításokat, filmbemutatókat, vetítéseket, komoly- és könnyűzenei koncerteket, színházi előadásokat, táncházakat tartanak - sorolta a programokat Tajti Gabriella.

A szervező a kulturális programok közül Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész április 25-i hangversenyét emelte ki, melyen Beethoven-, Chopin- és Liszt-művek hangzanak majd fel.

A fesztiválon számos tudományos rendezvény is várja az érdeklődőket, akik játékos formában ismerkedhetnek meg matematikai érdekességekkel, egy egész éjszakán át halhatnak előadásokat a filozófiai kutatások különböző területeiről, de rendeznek konferenciát 1968 politikai és társadalmi hatásairól, valamint az esélyegyenlőségről is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását