2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bohócfestmények kiállítása

Kass János, Fehér László, Tandori Dezső, Haraszty István - néhány név azok közül, akiknek a bohócfestményeit hétfőn kiállították a Művészetek Palotájában. A rendhagyó tárlaton egy másfélszáz darabos festménygyűjtemény 31 képét láthatja a közönség egy héti
2007. szeptember 25. kedd 08:02 - Hírextra
A kiállítás képei Kárpáti András 150 darabos bohócfestmény-gyűjteményének darabjai. Arra a kérdésünkre, hogy miért nem állították ki a kollekció mind a 150 darabját, a kiállítás rendezője elmondta: a tárlat ötletét egy, a napokban megjelent 2008-as falinaptár adta. A tárlat elsősorban a naptár képi anyagára épül, tette hozzá Kárpáti Tamás, a gyűjtő édesapja. A falinaptár oldalait olyan jeles magyar képzőművészek bohócfestményei illusztrálják, mint például Gyémánt László, Fehér László, Vinczellér Imre, Soós Nóra.

A későbbiekben a naptár értékesítéséből származó bevétel egy részével a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt támogatja a Kárpáti család. A tervekben szerepel az is, hogy határidőnapló jelenik meg szintén ezekkel az illusztrációkkal, mondta el érdeklődésünkre Kárpáti Tamás. A Művészetek Palotájában azonban csak a festmények tekinthetők meg, a 2008-as bohócnaptár nem kapható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását