2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Afrika a központban

Afrikát helyezik a középpontba a kultúrák közötti párbeszéd európai évének magyarországi programjai áprilisban. Április 19-én este a budapesti Gödör Klubban Abdul Aziz és Barátai adnak koncertet bemutatva a tradicionális nyugat-afrikai ütőhangszeres zene
2008. április 9. szerda 07:34 - Hírextra

A Tilos Rádió a One World projekt keretében április 13. és 19. között utazók, zenészek és szakértők bevonásával egyebek mellett olyan kérdésekre keresi a választ, hogy miként fogja felhasználni Afrika tartalékait a jövő generáció számára, milyen esélyei vannak a kontinensnek a túlélésre és a fejlődésre, milyen megoldási javaslatokkal áll elő a XXI. század, és hogyan lehet a földrész egyedülálló környezeti adottságait a lehető legjobban kiaknázni - olvasható az európai év magyarországi kommunikációjával megbízott ügynökségnek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Április 19-én este a budapesti Gödör Klubban Abdul Aziz és Barátai adnak koncertet bemutatva a tradicionális nyugat-afrikai ütőhangszeres zene igazi erejét és az afrikai fuvola, a kora lágy dallamait. A több mint 10 éves Afro Magic Band pedig Szenegál ősi ritmus- és dallamvilágával, az arab zenei motívumokkal, valamint a poppal és a fekete dzsesszel ismerteti meg az érdeklődőket.

A koncerteket különleges vendégkiállítások fűszerezik, a látogatók ízelítőt kaphatnak a kongói Kuba népcsoport raffia textilművészetéből, illetve az afrikai szobrok és maszkok világából.

Az Európai Bizottság 2008-at a kultúrák közötti párbeszéd európai évének nyilvánította. A programsorozat - amelynek mottója: "Együtt a sokféleségben" - a kultúra és média, az oktatás és tudomány, a migráció, a kisebbségek, a többnyelvűség, a vallás, a munkahely, valamint az ifjúság témakörén keresztül próbálja elősegíteni egymás jobb megértését. Az évad magyarországi céljai között szerepel a kulturális sokszínűség - elsősorban a szomszédos országok és a határon túli magyarság - ünneplése, valamint a fiatalok és civil szervezetek bátorítása a programokban való részvételre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását