2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újrafestik a hidat

Szépészeti beavatkozás vár London egyik nevezetességére, a Tower-hídra: a 8 millió dolláros (1,3 milliárd forintos) projekt keretében a létesítményt újrafestik.
2008. április 8. kedd 22:39 - Hírextra

A Temzén átívelő Tower-hidat, amelyet 1894 júniusában adtak át a forgalomnak, jelenleg naponta negyvenezer autó és gyalogos használja. Ez a brit főváros egyik legforgalmasabb átkelőhelye.

Korábban a hidat naponta ötvenszer nyitották szét, hogy átengedjék a Temzén haladó hajókat, ám jelenleg ez évente mindössze ezer alkalommal, leginkább ünnepélyes alkalmakkor történik meg.
A 60 méteres hidat egy négyéves projekt keretében a hagyományos kék és fehér színekkel festik újra. A feladat 44 ezer munkaórát és 22 ezer liter festéket igényel.

A munkát szakaszonként végzik, hogy minél kisebb mértékben korlátozzák a forgalmat. Ennek ellenére 2010-ben legkevesebb két hónapra a hidat teljesen le kell majd zárni, hogy elvégezzék a szükséges munkálatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását