2024. május 6. - Ivett, Frida

OGY - Országos Területrendezési Terv

Az Országos Területrendezési Terv módosítása során arról kell dönteni, hogy egy adott létesítmény számára helyet kell biztosítanunk az adott térségben vagy településen, vagy egy területhasználati korlátozás bevezetésére szükség van az ökológiai rendszerek
2008. április 8. kedd 14:48 - Hírextra
Ezt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára mondta kedden az Országgyűlésben, az Országos Területrendezési Terv módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának expozéjában.

Ujhelyi István úgy fogalmazott, hogy a törvény elfogadásával arról döntenek a képviselők, milyen legyen az ország térszerkezete 20-30 év múlva, milyen sűrű legyen a gyorsforgalmi utak hálózata, mely térségeket és településeket érintve húzódjanak a tervezett új utak nyomvonalai, továbbá hol legyenek a gyorsforgalmi utakhoz, a főutakhoz és a vasúti hálózathoz kapcsolódóan új hidak a Dunán és a Tiszán.

Az államtitkár ugyancsak az Országos Területrendezési Tervben szabályozandónak nevezte, mely települések és térségeik alkalmasak erőművek telepítésére, illetve, melyek azok a térségek, amelyek megkülönböztetett figyelmet igényelnek a kulturális örökség védelme szempontjából.

Expozéjában arról is szólt, hogy a terv kiegészült számos olyan infrastrukturális létesítménnyel, amely az ország térszerkezete szempontjából alakító tényező, ám eddig nem szerepelt az Országos Területrendezési Tervben.

Mint elhangzott, az előterjesztést többször tárgyalta az Országos Területfejlesztési Tanács és egyhangúlag elfogadásra javasolta.

"Külön rendezvény keretében ismertettük az elképzeléseket az Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórummal és a Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fórumával" - tette hozzá az államtitkár.

Ujhelyi István végezetül arra kérte a képviselőket, hogy olyan javaslatokat nyújtsanak be, amelyek illeszthetőek a törvényjavaslat műszaki terv jellegéhez és országos szintű léptékéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását