2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ralli-hírek

Ifj. Tóth János az idén is az Intercontinental Rally Challenge-sorozatban (IRC) indul: a hétszeres abszolút magyar bajnok pilóta ebben az évben öt futamon vesz részt egy Peugeot 207 S2000-es volánja mögött.
2008. április 8. kedd 14:52 - Hírextra
A tervek szerint az ifj. Tóth, Tagai Róbert kettős a vb után a második számú sorozatnak tekinthető viadal tíz versenye közül a portugáliain, a belgiumin, az oroszországin, a csehországin és a svájcin rajtol.

"A támogatók és a csapat is a külföldi szereplés mellett döntött. A tavalyi még tanulóév volt, mert őszintén szólva nehezen álltam át a turbómotoros WRC-ről erre a szívómotoros autóra. Remélem, az idén már sokkal jobb leszek mint tavaly" - mondta a budapesti sajtótájékoztatón a klasszis pilóta.

Ifj. Tóth elmondta, hogy az idén már murvás viadalokon is indulnak és nem tartja lehetetlennek, hogy az első tíz közé kerüljön, és előkelő helyen végezzen.

"Természetesen ehhez némi szerencse is szükséges" - fogalmazott.

"Tavaly ifj. Tóth sok tapasztalatot szerzett és bízom abban, hogy ez az idén már az eredményekben is tükröződni fog" - mondta Bruno Bernard, a hétszeres bajnokot és csapatát támogató Peugeot Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

AZ IRC-sorozatban két bajnoki címet osztanak, az egyiket a legjobb pilóta, a másikat pedig a gyártó kapja. Utóbbiak között az elmúlt évben az oroszlános márka vitte el a pálmát. A Peugeot számára ez az év is jól kezdődött: az esztendő első versenyét, a törökországi futamot a Luca Rosett, Nicolas Vouilloz kettős nyerte.

Az IRC-sorozat menetrendje:

Április 4-6.: Török-rali, Isztambul - murva
Május 9-10.: Portugál-rali - murva
Június 27-28.: Ypres-rali, Belgium - aszfalt
Július 11-12.: Orosz-rali, Szentpétervár - murva
Augusztus 1-2.: Madeira-rali, Portugália - aszfalt
Augusztus 22-23.: Barum-rali, Csehország - aszfalt
Szeptember 12-13.: Asztúria-rali, Spanyolország - aszfalt
Szeptember 25-27.: San Remo-rali, Olaszország - aszfalt
Október 23-25.: Valais-rali, Svájc - aszfalt
November 7-9.: Kína-rali - murva
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását