2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem lesz MSZDP-frakció?

Csak hipotézis az MSZP-frakció gazdasági munkacsoportjának azon javaslata, hogy a szociáldemokrata beállítottságú képviselők alakítsanak külön frakciót - mondta Podolák György, a munkacsoport vezetője kedden az MTI-nek.
2008. április 8. kedd 17:30 - Hírextra
Az országgyűlési képviselő elmondta: a gazdasági és informatikai munkacsoport álláspontját a vasárnap esti frakcióülésen ismertette, ahol erre az elképzelésre nem volt reagálás.
Az Index internetes lap kedden arról írt, hogy a különválás és a saját frakció alapításának előnyeit elemezték az MSZP képviselői.

Podolák György azt mondta, hogy a kiválásra vonatkozó javaslatot, mint lehetőséget említette a frakcióülésen, de ott számtalan más javaslat is szóba került.

A politikus szerint, ha külön MSZDP-frakció lenne az Országgyűlésben, az több bizottsági helyet, több felszólalási lehetőséget jelentene.

"Ki volt ez találva a másik oldalon" - mondta Podolák György, utalva a KDNP és a Fidesz kapcsolatára. Hozzátette: ez nem rossz konstrukció.

Arra nem tudott választ adni, hány ember ülne át az MSZDP-frakcióba. Arra a kérdésre, hogy ő esetleg átülne-e, Podolák György azt mondta, csak lehetőségként beszélt erről a megoldásról, a munkacsoport véleményét ismertette, egyáltalán nem biztos, hogy ez az ő álláspontja.

Az elmúlt hónapokban többen is átléptek az MSZP-ből az MSZDP-be. Március elején Hárs Gábor országgyűlési képviselő igazolt át több mint húsz józsefvárosi párttársával a szociáldemokratákhoz.

Ő az első parlamenti képviselő, aki átlépett az MSZDP-be.

Idén januárban a fővárosban előbb Óbudán, majd Zuglóban több MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki a helyi szocialista frakcióból; a kilépők megalakították az MSZDP helyi képviselőcsoportját és alapszervezetét.

Kapolyi László, az MSZDP elnöke, szocialista parlamenti képviselő februárban az MTI-nek azt mondta, az MSZP-tagok közül sokan lépnek át a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba és ez is hozzájárulhat az MSZDP megerősödéséhez.

Az MSZDP április 19-én országos pártértekezletet tart a belépett új tagokkal kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását