2024. április 20. - Tivadar

Megállapodás a 67-es útról

Megszületett a politikai konszenzus a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő, településeket elkerülő 67-es út műszaki paramétereit illetően, ami jelentősen lerövidíti a tervezés szakaszát - közölte kedden Pintér Lóránd, a 67-es út felújításának miniszt
2008. április 8. kedd 21:09 - Hírextra

A szabad demokrata politikus azért hívta össze az útépítésben érintett feleket, hogy a korábban megfogalmazott hat különböző műszaki megoldás közül kiválasszák azt, amely mindenki számára elfogadható.

A "rendkívül konstruktív" együttműködés eredményeként megállapodás született arról, hogy az elkerülő út kétszer egy sávon épül meg úgy, hogy a későbbiekben lehetőség legyen a kétszer kétsávos bővítésre - ismertette a résztvevők által elfogadott műszaki megoldást Pintér Lóránd.

A 67-es út három települést elkerülő, Somogytúrtól az M7-esig tartó 11 kilométeres szakaszát múlt év tavaszán adták át. A még megépítésre váró, összességében 36 kilométernyi elkerülő szakasz öt települést mentesít a forgalomtól, egyúttal időben jelentősen lerövidíti a közlekedést Kaposvár és a Balaton között.

A következő, Kaposfüredet elkerülő szakasz építésének előkészítése megkezdődött, míg a további négy települést elkerülő szakaszról folynak az egyeztetések a szaktárcákkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását