2024. május 3. - Tímea, Irma

Gusztos támadja Lezsákot

Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető haladéktalanul kezdeményezze a pártja által delegált Lezsák Sándor parlamenti alelnök visszahívását - javasolta a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetőjéhez intézett levelében Gusztos Péter SZDSZ-ügyvivő kedden.
2008. április 8. kedd 19:19 - Hírextra
A frakcióvezető-helyettes az MTI-hez is eljuttatott dokumentumban azzal indokolta ezt, hogy a politikus "közös intézményt avat a Magyar Gárdát alapító Jobbikkal. Olyan szélsőjobboldali erőszakszervezetet legitimál parlamenti alelnöki mandátumával, mely csoportosulás a nyílt, faji alapú erőszakot bátorítja, szavakkal és tettekkel is egy neonáci útra igyekszik terelni a magyar politikát".

Ezzel azokat emeli fel, azokat igazolja, akik semmi kivetnivalót nem találnak egy üzlet felgyújtásában, ha az ott dolgozókat zsidónak vélik - fogalmazott a liberális képviselő.

Gusztos Péter kiemelte, hogy ugyanakkor egy másik fideszes politikus, Szabó György XIII. kerületi önkormányzati képviselő "egy nagyszerű emberi tulajdonság, a szélsőségekkel szembeni becsületes, elvhű kiállás példáját mutatta fel mellébeszélő, szélsőségesekkel összefekvő pártjának. Akkor volt bátorsága kiállni a bőrfejű horda ellen, mikor pártja nem hajlandó még egy közgyűlési állásfoglalásban sem elhatárolódni a Magyar Gárdától, nem hajlandó lemondani a Jobbikkal közös önkormányzati hatalom egy részéről sem".

"Lezsák Sándor a Fidesz-frakció által delegált parlamenti alelnökként átlépett egy olyan határvonalat, amelyet a magyar Országgyűlés egyik vezető tisztségviselőjeként megközelítenie sem lett volna szabad" - írta levelében Gusztos Péter.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Csengey Dénesről, a tizenhét éve elhunyt íróról, MDF-es politikusról elnevezett könyvtárat alapított Budapest belvárosában. A hétfő esti megnyitón részt vett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az MDF egykori alapítója, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Kiszely István antropológus, az ősszel induló Attila király népfőiskola főigazgatója.

Ugyancsak hétfőn este több száz ember gyűlt össze a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában annak a jegyirodának a bejárata előtt, amelyre április 1-jén hajnalban Molotov-koktélt dobtak. A szélsőségek ellen tiltakozók egy szélsőjobbos honlap által hétfőn délutánra meghirdetett akció ellen kívántak fellépni.

A jegyirodára azok után dobott egy ismeretlen Molotov-koktélt, hogy március 20-án az iroda alkalmazottja összetűzésbe került egy vásárlóval, aki egy szélsőjobbhoz köthető zenekar koncertjére szeretett volna jegyet venni.

Úgynevezett flashmob, vagyis villámcsődület keretében a Jászai Mari téren gyülekeztek a szélsőségek ellen tiltakozók, ahová fél órával későbbre a szélsőjobbhoz köthető portál hirdetett akciót. Az ellendemonstrációt Szabó György, a XIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője szervezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. április 9. 17:21
Gusztos jogosan támadja Lezsákot. A legapróbb együttműködés is elfogadhatatlan a Jobbikkal.
A magyarországi újnáci megmozgulások kétségbeejtőek. Szabó György fideszes politikus ez elleni fellépése nagyon szimpatikus.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását