2024. május 3. - Tímea, Irma

Szakmaiatlan az MDF ötlete?

Szakmaiságot nélkülöző, rossz ötlet az MDF által javasolt kerékpárút a Nagykörút parkolósávja helyén - nyilatkozta Katona Kálmán kedden az MTI-nek.
2009. szeptember 22. kedd 11:11 - HírExtra
A Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetőhelyettese - aki független politikus - azt mondta, hogy Herényi Károly és Vaskor László olyan javaslatot tett, amely hátrányos a lakóknak, rossz a körúti kereskedőknek, és nem oldja meg maradéktalanul az autósok és a kerékpárosok problémáit sem.

Katona Kálmán kifejtette, ha a javaslattevők személyesen felkeresték volna a Nagykörutat, akkor láthatták volna, hogy a parkolósáv nem folyamatos, minden villamos járdaszigetnél megszakad. Emiatt a kerékpárosoknak újra és újra sávot kellene váltaniuk, vissza kellene sorolniuk az autók közé. Így a javaslat egyértelműen nem biztonságos, sőt kimondottan balesetveszélyes - fogalmazott.

A frakcióvezető-helyettes felidézte, hogy a parkolás lehetőségének teljes megszüntetése a Nagykörút üzleteinek elhalásához vezetne. Intő példa erre az V. kerületi Kossuth Lajos utca siralmas látképe. A politikus hangsúlyozta, hogy nem lehet tönkretenni a Nagykörút kereskedőit, és nem szabad felesleges kellemetlenséget okozni a lakóknak sem. Mint mondta, olyan megoldás kell, amely a kerékpárosoknak, az autósoknak, a kereskedőknek és a lakóknak is elfogadható. Az MDF javaslata azonban nem ilyen, inkább határozottan élezi az autós-kerékpáros ellentétet - szögezte le az egykori közlekedési miniszter.

Katona Kálmán elmondta, hogy az MDF fővárosi frakciója azonnal bevezethető, olcsó megoldást javasol. Eszerint a külső sávban piktogramokkal jelölnék, hogy ott kerékpárosok és autók együtt közlekednek, egymásra figyelve. Ez a megoldás nem korlátozza az indokoltnál jobban az autósokat, és a lakók szűkös parkolási lehetőségeit sem csökkenti. Egyidejűleg szükség van a Margit híd mindkét oldalán a kerékpársáv megépítésére - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását