2024. április 19. - Emma

Elindul a vonat

A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. szakemberei kedden a hajnali üzemkezdetre teljesen helyreállították a vasúti közlekedést - tájékoztatta az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. A vonatok nagy része már hétfő délután is közlekedett.
2008. április 8. kedd 09:47 - Hírextra
Kedden már minden vonalon utazhatnak a távolsági IC-vonatokkal. A budapesti elővárosi vonatok mindegyike közlekedik, a távolsági gyors- és személyvonatok forgalma is normalizálódott. A nemzetközi járatok menetrendszerűen érkeznek és indulnak
Hétfőn napközben még voltak késések és járatkimaradások, de már a délutáni csúcsforgalomban minden vonalon biztosított volt az eljutás. A vasúttársaságok ezúton is elnézést kérnek az utasoktól a VDSZSZ Szolidaritás szakszervezet munkabeszüntetése miatti késésekért és kényelmetlenségekért - áll a közleményben.

A sztrájk felfüggesztését követően április 7-én éjfélig valamennyi Volán társaság elfogadta a MÁV-START Zrt. által kiszolgáltatott, érvényes vasúti bérleteket, illetve a MÁV tényleges és családtagok arcképes igazolványait és a BKSZ által kibocsátott BEB bérleteket és kiegészítő bérleteket. Hétfőn az InterCity vonatokat helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehették igénybe az utasok, az elővételben április 7-re megváltott helyjegyet, pótjegyet visszatérítette a személyszállító vasúti társaság.

Amennyiben az utasok a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemondtak az utazásról, a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítették. A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát kezelési költség levonása nélkül téríti vissza a MÁV-START. A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk meghirdetésének időpontjától, a sztrájk lemondását vagy felfüggesztését követő 3. nap 24.00 órájáig - április 10-én, csütörtök éjfélig - igényelhető költségmentesen, vagyis kezelési költség nélkül.

Amennyiben a nemzetközi vonat elmaradása miatt mondtak le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díj kezelési költség levonása nélküli visszatérítésére jogosultak az utasok. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség, az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazoltatni kell - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását