2024. május 12. - Pongrác

Több iskolában elmaradt a tanítás a sztrájk miatt

Több budapesti iskolában is elmaradt a tanítás a mai BKV- és MÁV-sztrájk miatt - derül ki az MTI hétfő délelőtti körképéből.
2008. április 7. hétfő 10:27 - Hírextra

Nincsen tanítás többek között a belvárosi ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziumban, ahol az igazgató a rendelkezésére álló öt tanításmentes napból az egyiket mára rendelte el.
Szünetel az oktatás a ferencvárosi Leövey Klára Gimnáziumban is, ahol egy szombati napon fogják bepótolni a ma elmaradt tanítást.

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola igazgatója, Szörényi Zoltán az MTI-t arról tájékoztatta, reggel körülbelül a tanulók 30 százaléka volt az iskolában, ám délre már ennek a duplájára számít. Hozzátette: volt olyan diák, aki Budáról jött biciklivel a VIII. kerületben lévő iskolába. Aki a sztrájk miatt marad távol, annak a hiányzását igazoltnak tekintik. Szörényi Zoltán azt is elmondta, az összes pedagógusuk megérkezett a tanítás kezdetére.

Vereckei Ágnes, a XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, a diákok kétharmada jelent meg eddig, de vannak olyan osztályok, ahol 10-12-en jelentek meg. Mint mondta: a tanulók nagy részét a szülők autóval vitték az iskolába, de sokan voltak, akik tömegközlekedéssel jutottak el az intézménybe, mert Budafokon sok az alvállalkozók által működtetett járat. A reggeli órakezdésre minden tanár beérkezett.

Rövidített tanórákat tartanak a terézvárosi Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, ahol ma csak 13 óráig lesz tanítás, mert a gyerekeknek csak 30-40 százaléka ment be az intézménybe.

Horváth Terézia, az I. kerületi Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóhelyettese elmondta, intézményükbe reggel 9 óráig a diákok 15 százaléka érkezett meg, de várhatóan ennél nagyobb lesz a létszám a késő délelőtti órákra.

A közoktatásról szóló törvény alapján minden iskolaigazgató mérlegelheti, hogy az irányítása alatt lévő iskolában a sztrájk napján megtarthatók-e a tanítási órák. Az intézményvezetők a hiányzók és bejárók magas száma miatt rendkívüli tanítási szünetet rendelhetnek el, az iskoláknak azonban gondoskodniuk kell a tanulók felügyeletéről.

Ha nincs szükség tanítási szünet elrendelésére, a sztrájk miatt az iskolából távol maradó tanulók, illetve alkalmazottak hiányzását igazolt hiányzásként vagy távolmaradásként kell elfogadni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását