2024. április 29. - Péter

Magyar költőket repít a Lufthansa

Arany Jánostól Parti Nagy Lajosig terjed azon költők névsora, akiknek kötetei közül választhatnak az utasok a Lufthansa Budapestről induló járatain április 11-én, a költészet napján - közölte Tamur Goudarzi-Pour, a német légitársaság közép-kelet-európai i
2008. április 7. hétfő 14:48 - Hírextra

Az igazgató elmondta, hogy a repülőút tartalmasabbá tétele érdekében a költészet napján minden Budapestről induló járaton választhatnak az utasok a klasszikus és kortárs magyar költők kötetei közül.

Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Márai Sándor és Orbán Ottó magyar nyelvű kötetei mellett például Nemes Nagy Ágnes kétnyelvű kötete, Petőfi Sándor János vitéz című művének angol nyelvű változata és kétnyelvű versantológia is várja az utasokat.

A kötetek közötti választásban Szabó T. Anna költő a beszállásnál segít az utasoknak. A József Attila-díjas alkotó magyar költők repüléssel kapcsolatos írásait idézve kiemelte: a költészet napján felröppennek a versek, az olvasók a költőkkel együtt kalandozhatnak az égben és olvashatnak az égbe emelkedés daidaloszi mámoráról mások mellett Szabó Lőrinc, Ady Endre, Babits Mihály, és Szilágyi Domokos tollából.

Tamur Goudarzi-Pour az MTI-nek elmondta, hogy a Budapestről számos német nagyvárosba járatot üzemeltető Lufthansa úttörő vállalkozásnak szánja a magyarországi irodalmi kezdeményezést, és jó visszhang esetén nyitott hasonló kulturális újításokra.

Hozzátette: április 11-én 15 járat indul Budapestről, és az átlagosan 60 főt szállító gépeken mindenki hozzájut egy-egy magyar szerző művéhez, amit természetesen leszállás után is megtarthat.

Az igazgató úgy vélte, a lehetőséggel arra is felhívják az utasok figyelmét, hogy a repülés milyen jó alkalom az olvasásra, a rövidebb utak pedig különösen a versolvasásra.

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én számos rendezvénnyel és megemlékezésekkel ünneplik Magyarországon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását