2024. április 29. - Péter

Lendvai: Új szakasz kezdődik

Biztonság és reform mottóval, és továbbra is Gyurcsány Ferenc vezetésével új kormányzati szakasz kezdődik - jelentette be Lendvai Ildikó az MSZP képviselőcsoportjának csaknem l ötórás budapesti tanácskozását követő sajtótájékoztatón vasárnap éjjel.
2008. április 7. hétfő 07:06 - Hírextra

"Készek vagyunk és felkészültünk az önálló kormányzásra" - mondta a szocialisták frakcióvezetője.
A politikus közölte: a kormányzás újabb szakaszát a Munka, tudás, tulajdon programja mentén, az egészségügyben szükséges változtatásokkal, és továbbra is Gyurcsány Ferenc vezetésével folytatják.

Sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó arra kérdésre, hogy volt-e bizalmi szavazás a frakcióülésen Gyurcsány Ferenc személyével kapcsolatban, úgy válaszolt: ilyen nem volt, de a képviselőcsoport állásfoglalást fogadott el, amely azt is tartalmazza, hogy a kormányzást és a reformokat Gyurcsány Ferenccel kívánják folytatni. Mint hozzátette, a döntést csaknem egyhangúlag, két tartózkodással hozta meg a frakció.

A kormányzás részleteiről szólva Lendvai Ildikó úgy tájékoztatott, a konvergenciaprogram teljesítésével gazdasági növekedést és új munkahelyek teremtését kívánják elérni. A felsőoktatásban - a Magyar Rektori Konferencia véleményének figyelembe vételével - szabadon átjárhatóvá tennék a fizetős és az államilag finanszírozott képzést, a tulajdon tekintetében pedig a miniszterelnök által már meghirdetett programot folytatnák.

A frakcióvezető szólt arról is, hogy a Munka, tudás, tulajdon programja mellett negyedik elemként az egészségügyben szükséges változtatásokat is véghez vinnék, de nem csak az egészségbiztosítást érintően, hanem "szélesebb területen" is.

Kérdésre válaszolva Lendvai Ildikó elmondta, hogy a pénztártörvény módosításának részleteivel nem foglalkoztak az ülésen.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a kormányzáshoz meg kívánják teremteni a politikai és a parlamenti feltételeket, az SZDSZ-szel olyan konzultációt kezdeményeznek, amely az együttműködést szélesebb körben készíti elő. Lendvai Ildikó sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: olyan új, nyitott kormányzati szakasz kezdődik, amelyben az MSZP folytatja a reformokat és figyel az emberek véleményére.

Az MSZP csaknem ötórás frakcióülésének idején az újságírókat és fotósokat az eddigi gyakorlattól eltérően szalagkordonnal tartották távol attól a folyosótól, amelyről az ülésterem bejárata nyílik.
Az MSZP-frakció hétfőn délelőtt, az Országgyűlés ülését megelőzően is tanácskozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását