2024. április 29. - Péter

Draskovics belegabalyodott

Messze túllépett hatáskörén Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az úgynevezett Hír TV-ügyben, amikor olyan magánakcióba kezdett, amely egy igazságügy-miniszter részéről a világ egyetlen országára sem vetne jó fényt.
2009. június 24. szerda 11:57 - HírExtra
Balsai István sajtótájékoztatóján ezt Petőfi Attilának, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetőjének a Hír TV-ügyben tett tanúvallomására utalva közölte.

E vallomásban Petőfi Attila arról számolt be - idézte a fideszes politikus -, hogy 2008. május 23-án, az igazságügyi minisztériumban tartott vezetői értekezlet után megkereste őt Draskovics Tibor, és azt a tájékoztatást adta, hogy Veres János akkori pénzügyminisztertől tudomása van arról: a Hír TV két szerkesztő-riportere kábítószer-terjesztő, illetve -fogyasztó. Továbbá az igazságügyi miniszter azt is elmondta, hogy a Veres János környezetét megkereső ember másfél millió forint ellenében hajlandó ezzel kapcsolatban információkat átadni.

2008. június 1-jén Draskovics Tibor telefonon kereste meg Petőfi Attilát, és jelezte, konkrét információk birtokába jutott a kábítószerátadás helyéről, idejéről, mennyiségéről - tette hozzá Balsai István a vallomás alapján.

"Draskovics Tibor (...) fedezte ezt a tranzakciót, (...) és ahelyett, hogy megelőzte volna a bűncselekményt, abban működött közre, hogy konspirációs úton-módon a nagy lebukás bekövetkezzen" - vélekedett Balsai István, azonban - tette hozzá - "lebukás helyett óriási fiaskó történt, sütőport helyeztek el a riporterek autójában".

Az ellenzéki képviselő közölte: "amint birtokában lesznek minden adatnak, és a választók is úgy döntenek", teljes részletességgel fel fogják tárni az ügyet.

Tájékoztatóján felidézte párttársa, Balog Zoltán hétfői azonnali kérdését, amelyet Draskovics Tiborhoz intézett az Országgyűlésben. Balog Zoltán szintén a Hír TV-üggyel összefüggésben szólalt fel a parlamentben, és azt kérdezte, miért fordult a szolgálati utat megkerülve az igazságügyi tárca vezetője a nyomozóiroda vezetőjéhez.

Draskovics Tibor válaszában közölte: a büntetőeljárási törvény szerint hivatalos személy, mint a miniszter is köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekmény elkövetőjét feljelenteni, amit bármely nyomozóhatóságnál meg lehet tenni.

"Ezt tettem, nem többet, nem kevesebbet" - közölte hétfőn a miniszter."Mindig van lejjebb" - mondta ezzel kapcsolatban Balsai István, majd azt kérdezte, meddig próbálja még az adófizetők pénzén hivatalát betölteni a miniszter.

Hangsúlyozta, hogy Magyarországon egyedül az ügyész utasíthatja a nyomozóhatóságot. Draskovics Tibornak, ha úgy vélte, hogy egy készülő bűncselekmény alapos gyanújáról szerzett tudomást, szabályszerű feljelentést kellett volna tennie bármely nyomozóhatóságnál - jegyezte meg, közölve: szerinte elsőként az országos rendőrfőkapitánnyal kellett volna megosztania információit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kató-néne
2009. június 24. 13:15
Ahol egy ilyen-olyan bűnözőkből (gazdasági,vesztegetés,stb.)álló banda osztogatja egymás közt a bársonyszékeket a bűntanyává züllesztett parlamentben, az ilyen esetek naponta megtörténő,hétköznapi történésnek minősülnek.
p-Aga
2009. június 24. 13:06
Szánalmas politikai iszapbirkózás.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását