2024. május 5. - Györgyi

Képeket loptak újságíróktól

Több mint tízezer, egy albumhoz Afrikában készített fényképet tartalmazó laptopokat és fényképezőgépeket loptak el ismeretlenek két holland újságírótól még április elején az M0-ás egyik benzinkútjánál; az újságírók 2,5 ezer eurót ajánlottak fel annak, ak
2008. április 7. hétfő 21:23 - Hírextra
Ilvy Njiokiktjien fotós és Ilja Tersteeg újságíró hétfőn tudatta a távirati irodával, hogy dél-afrikai túrájukról hazafelé kifosztották őket egy benzinkútnál.

"Hónapokig utaztunk Afrikában, ahol végig attól tartottunk, hogy valamit ellophatnak tőlünk, de ott szerencsére nem történt semmi. Egyetlen Magyarországon töltött éjszakánkon - amikor már azt hittük, biztonságban vagyunk - minden anyagunkat ellopták - mondta az MTI-nek Ilvy Njiokiktjien.
Egy fotóalbumhoz készítettek mintegy tízezer fényképet a héthónapos afrikai útjukról: 20 országon keresztül utazva mintegy 30 ezer kilométert tettek meg terepjárójukkal.

Április elején azonban az M0 autóút Anna-hegyi pihenőjénél - miközben aludtak - ismeretlenek betörtek autójukba és elloptak két laptopot és öt fényképezőgépet. Az újságírók 2,5 ezer eurót ajánlottak annak, akik visszajuttatja a felszerelésüket.

Belicza Andrea, a Pest Megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a távirati iroda érdeklődésére elmondta: a holland újságírók valóban feljelentést tettek a budaörsi rendőrkapitányságon a lopás miatt, az ügyben a rendőrség megindította az eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását