2024. május 2. - Zsigmond

Emmy-re jelölték a magyart

A leghíresebb magyar kaszkadőr Pittel és Banderassal is dolgozott már.A magyar színészek jól ismerik Piroch Gábort, hiszen a legtöbb hazai film akciójeleneteire ő és csapata ügyel. Neve azonban külföldön is egyre ismertebb, munkájában csukott szemmel bízn
2008. április 7. hétfő 21:30 - Hírextra
atalmas elimerés érte Gábort nemrég, Emmy-díjra jelölték a legjobb kaszkadőrszakértő kategóriában.

- Levélben értesítettek, hogy a legutóbbi filmem, A Cég (The Company) akciójeleneteit elküldték a bizottságnak. Ez óriási megtiszteltetés, izgulok és nagyon várom a szeptemberi gálát, amire mindenképpen elmegyek – mondta Piroch a Reggeliben.

A kaszkadőr nem véletlenül került a jelöltek közé, a filmben látható egyik jelenet minden képzeletet felülmúl.

- A film egy CIA ügynökről szól, aki ’56-ban Magyarországra vetődik, a forgatások is itthon voltak. Az egyik jelenetben egy T54-es tank megy keresztül egy villamoson. Tíz kaszkadőr vett részt ebben, ők szó szerint az életükért futottak.

Egy kaszkadőrszakértőnek nem csak annyi a dolga, hogy megálmodja a veszélyes jeleneteket és végre hajtja, hanem ő felel a színészek testi épségéért is, ami hatalmas felelősség.

- Nagyon komoly készülést igényel ez a munka, sokszor még a rendezővel is vitába kell szállnom. Volt már, hogy nem járultam hozzá, hogy egy veszélyes jelenetben a színész vegyen részt. Ilyen volt, amikor az I, spy című filmben Eddy Murphy-nek egy robogóbval kellett volna legurulnia három lépcsőfokot. A színész nem sérülhet meg, úgy vigyázunk rájuk, mint a hímestojásra.

Gábor szerint a világsztárok nagyon barátságosak és egyáltalán nem olyan megközelíthetetlenek, mint ahogyan azt sokan gondolják.

- Antonio Banderas például nagyon jófej. Mikor az Evitát forgattuk, nagyon jól összebarátkoztunk. Eljött a lovardámba, együtt lovagoltunk, aztán egy pomázi vendéglőben ebédeltünk. Ízlett neki a gulyás, ki is tunkolta. Brad Pitt is közvetlen és barátságos. A sztárok ugyanúgy igénylik, hogy hozzájuk szóljanak, de ez a rengeteg testőr miatt elég nhéz. Sokszor ott ülnek egyedül, nem szól senki hozzájuk, mert azt hiszik távolságtartóak, pedig nem. Ők is csak emberek.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását