2024. április 25. - Márk

Húszezren voltak a kiállításon

Több mint húszezren voltak kíváncsiak a szegedi Móra Ferenc Múzeum Victor Vasarely-emlékkiállítására, mely vasárnap zárta kapuit - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az intézmény sajtóreferense.
2008. április 7. hétfő 15:41 - Hírextra

Medgyesi Konstantin elmondta: egészen pontosan 20176 látogató tekintette meg a hatszázmilliós értékű kollekciót.

Ekkora sikerre a kiállítás rendezői sem számítottak. A több mint húszezres látogatottság azt mutatja, hogy Vasarely művészete része a magyar kulturális önazonosság-tudatnak, és az emberek Vasarelyre mint az egyik legnagyobb hatású magyar alkotóművészre tekintenek - vélekedett a szóvivő.
A Csongrád megyei múzeum Vasarely-tárlata február közepétől április 6-ig volt látható, és a művész életművének sokszínűségét mutatta be. A kiállításon negyvenhárom alkotást láthatott a közönség, amit a pécsi és a Szépművészeti Múzeum, valamint magángyűjtők anyagából válogattak. A tárlatot egy kamara-kiállítás is kiegészítette, melyet hazai családi- és magángyűjteményekben található Vasarely-művekből rendeztek.

A következő nagyszabású Vasarely-tárlatot a hétvégétől a macedón fővárosban, Szkopjéban láthatja a közönség egy újabb emlékkiállítás formájában.

A Csongrád megyei művészetkedvelők sem maradnak azonban képzőművészeti csemege nélkül, pénteken nyílik a Móra Ferenc Múzeumban a XX. századi szobrászfejedelem, Kisfaludi Strobl Zsigmond tárlata, ahol több mint nyolcvan szobor mutatja be a világhírű művész életművét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását