2024. április 28. - Valéria

Dávid Ibolya nyilvános tárcaátadást akar

Dávid Ibolya napirendelőtti felszólalásában arra kérte az MSZP és az SZDSZ vezetését, hogy a nyilvánosság teljes jelenléte mellett bonyolítsák le a minisztériumok átadás-átvételét. A Magyar Demokrata Fórum elnöke úgy fogalmazott: a választópolgárok ma jog
2008. április 7. hétfő 15:45 - Hírextra
Dávid Ibolya emlékeztetett Kuncze Gábor egykori SZDSZ-elnök minapi kijelentésére, mely szerint ha pártját sokat vádolják, akkor ki fogja adni személyes jegyzeteit a koalíciós megbeszélésekről. A koalíciós színdarab a hétvégén is bővelkedett újabb fordulatokban. Egyfelől Horn Gábor leszögezte, hogy az SZDSZ életben fogja tartani a kormányt, másfelől Kóka János erős reményét fejezte ki, hogy az SZDSZ delegáltjai a különböző állami felügyelőbizottságokban a helyükön maradnak.

E koalíciós színdarab címe: Fuss, de azért fogd a pénzt!”. Az SZDSZ úgy akar ellenzéki párt maradni, hogy közben kormánypárti is marad. Mint azt Dávid Ibolya az SZDSZ elvi politikája kapcsán elmondta: minden kell a kormánypártiságból, ami jó, így pénz, hatalom, paripa, a népszerűtlenséget pedig egyszerűen le kell vetkőzni magukról.

Az MDF elnöke hangsúlyozta: Magyarországon már a látszatkormányzás is megszűnt, az átadásra váró minisztériumokban szinte semmilyen érdemi szakmai munka nem folyik és most szembesülhetünk igazán a 2006-ban megszüntetett közigazgatási államtitkári poszt hiányával. Az MDF szerint nem engedhető meg, hogy a három szaktárca átláthatatlanul vergődjön a most zajló koalíciós színjátékban.

Dávid Ibolya ezért arra kérte az MSZP és az SZDSZ vezetését, hogy a nyilvánosság teljes jelenléte mellett bonyolítsák le a minisztériumok átadás-átvételét:

1. Legyen nyilvános a kimutatás az egyes tárcák pénzügyi helyzetéről.

2. Biztosítsanak betekintést az ezekről elkészített jegyzőkönyvekbe, amelyek tartalmazzák az egyes tárcák gazdálkodására vonatkozó összes adatot, így az elmúlt egy hónapban megkötött szerződéseket és a tárca szervezeti egységeinek soron következő feladatait.

3. Hozzák nyilvánosságra az összes pályázatot és folyamatban lévő projektet, a minisztérium háttérintézményeinek tevékenységéről elkészített beszámolókat, valamint a leköszönő miniszterek által áprilisban meghozott döntéseket és az általuk megkötött szerződéseket is.

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását