2023. június 3. - Klotild

Vágy és vezeklés

A Vágy és vezeklés című film nyerte el a brit kulturális szaksajtó munkatársai által megítélt díjak többségét. A brit területen működő művészeti és szórakoztató média újságírói, köztük a kritikusok, szerkesztők és szabadúszó szakújságírók csütörtökön szav
2008. január 31. csütörtök 11:48 - Hírextra
A hat kategóriában kiosztott Richard Attenborough Filmdíjból négy elismerést kapott a Vágy és vezeklés című második világháborús dráma.

Az újságírók Joe Wright produkcióját ítélték a legjobb filmnek és rendezőjét az év filmkészítőjének. Ez valójában nem is okozott nagy meglepetést, hiszen a Hollywoodba akkreditált külföldi sajtó munkatársai is ezt a filmet szavazták meg a legjobbnak, s több kategóriában is az Arany Glóbusz-jelöltek közé jutott.

Az elárult szerelmesek elszakadásának történetét jegyző Oscar-díjas író, Christopher Hampton a forgatókönyvírói díjat kapta, a főszerepet megformáló James McAvoy pedig az év színésze lett a voksoláson.

A Vágy és vezeklés diadalmenete ezzel még valószínűleg nem ért véget, hiszen hamarosan sor kerül a brit filmakadémia díjainak kiosztására: a BAFTA-díjakra 14 kategóriában lehet esélyes a filmdráma, s még hét Oscar-jelöléséből is valóra válthat néhányat.

Az év színésznője címet Cate Blanchett érdemelte ki az Elizabeth - Az aranykor című történelmi drámával, Sam Riley pedig a Controlban nyújtott játékával győzte meg a szakírókat arról, hogy ő az év felfedezettje. Riley Ian Curtist, a Joy Division brit rockbanda tragikusan fiatalon, 23 éves korában öngyilkosságba menekült tagját alakította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását