2024. április 28. - Valéria

Félmillióért kelt el a grafika

A szolid, néhány tízezres leütések közül kiemelkedett egy félmillió forintot produkáló tétel, Gyarmathy Tihamér vegyes technikájú egyedi grafikája, A Csiga az Abigail Galéria vasárnap késő esti grafikai árverésén.
2008. április 7. hétfő 15:47 - Hírextra

Az 1972-ben készült grafika kékekkel, rózsaszínekkel megspékelt geometrikus, de természetbeli élményt hordozó alkotás. A 2005-ben elhunyt művész látványos, dinamikusan átható térrácsokat alkalmazó lapja 130 ezer forintról indult és mivel sokan akarták megszerezni, egészen 500 ezer forintig szárnyalt. Igen látványos, jelentős mű került a gyűjtő tulajdonába.

A második legdrágábban elkelt tétel Rozsda Endre finom ceruzarajza, a Hölgy nyakékkel, 190 ezer forintról indult és 344 ezer forintnál landolt. Míg Konok Tamás szitanyomata 220 ezer forintért talált gazdára.

120 ezer forintért vitték el Patkó Károly ceruzarajzát, egy női aktot, 100 ezer forintot ért Czóbel Béla tusrajza. Két Mednyánszky László ceruzarajza, egy csavargó és egy ülő férfialak, 90, illetve 140 ezer forintnál ért célba. Gábor Jenő és Klie Zoltán akvarellje 85 ezer forintig kúszott. 70, illetve 75 ezer forintot adtak egy Szőnyi István tusrajzért, és egy Ilosvai Varga István tusrajzért. A két Kádár Béla ceruzarajzot 30 és 40 ezer forint között ütötték le.

Az aukción kínált kétszáznegyvenöt tételt java része elkelt. Gyakran adtak az alacsony kikiáltási áraknál többet a sokszorosított grafikákért, rézkarcokért, szitanyomatokért.( Uitz Béla, Szabó Vladimír, Barcsay Jenő, Bálint Endre, Schöffer Miklós).

Három, eredeti negatívról nagyított Moholy-Nagy László fénykép 44 és 40, illetve 24 ezer forintért lelt gazdára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását