2024. április 26. - Ervin

Demszky a sztrájkról

A fővárosban keletkező személyi jövedelemadóból a jelenlegi 1,2 százaléknál jóval nagyobb részesedést, a BKV reálértéken évek óta változatlan állami támogatásának növelését, 18,5 milliárd forint idei plusz állami forrást sürgetett Demszky Gábor főpolgárme
2008. április 7. hétfő 16:05 - Hírextra

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat nem tudja tovább növelni a BKV-nek nyújtott támogatását, a vállalat pedig az utasok biztonságának veszélyeztetése nélkül nem tud többet megtakarítani.

Demszky Gábor leszögezte, hogy a BKV szakszervezetei által szervezett sztrájkot nagyon rossz eszköznek tartja, mivel azzal nem a BKV-t és a fővárosi önkormányzatot, hanem a cég tulajdonosait, a budapesti polgárokat sújtották. Közölte, hogy paradox módon a félnapos sztrájk 80 millió forintos megtakarítást hoz a cégnek, egyidejűleg pedig - számításaik szerint - óránként egymilliárd forint kárt okoz a hazai gazdaságnak.

Bejelentette azt is, hogy Antal Attila, a még funkcióban lévő BKV-vezérigazgató nem kap 60 millió forintos végkielégítést, mivel semmisnek tekintik a vele kötött szerződést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását