2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bomba alak a bikiniszezonra

Nem kell órákat töltenünk az edzőtermekben, hogy visszanyerjük tavalyi formánkat. Most már végérvényesen megérkezett a tavasz, éppen ezért mindannyian szeretnénk egy kicsit megújulni testileg és lelkileg egyaránt. Ráadásul hipp-hopp itt a bikiniszezon, úg
2008. április 7. hétfő 17:08 - Hírextra
Katus Attila aerobic világbajnok és életmódszakértő segít nekünk.

- Napi 15 perc mozgás elegendő ahhoz, hogy felfrissítsük az izmainkat és formáljuk az alakunkat. Az elfoglalt emberek próbáljanak egy picit korábban felkelni és már reggel túlesni a napi testmozgáson. Nem csak azért, hogy gyorsan túl legyenek rajta, hanem azért is, mert így jobban és frissebben indul a nap. Nem is beszélve arról, hogy a mozgás oldja a stresszt, lecsökkenti a szervezetben a stressz-hormonok szintjét.

Nem árt, ha a gyakorlatokhoz beszerzünk egy-egy kézi súlyzót, de 2 nagyobb konzervdoboz is megteszi.

- A konzerveket azonban ne együk ki a torna előtt – tanácsolja mosolyogva Attila. Hogy úgy érezzük mindenünket átmozgattuk, foglalkoznunk kell a has-, mell-, hát-, váll- és farizommal egyaránt. A guggolások és a könnyített - más néven női- fekvőtámaszok nagyon hatékonyak, ahhoz hogy egyszerre több izmot egyszerre dolgoztassunk. Ha két székre rátámaszkodunk, majd leeresztjük és kitoljuk magunkat, az mind a karunknak, mind a vállunknak jót tesz. A kis súlyzókkal végzett kargyakorlatok is megdolgozzák a bicepszet. Szerencsére az izom viszonylag gyorsan reagál a mozgásra, így napi 15 perc már tényleg elegendő, hogy formába hozzuk magunkat.

Ha a gyakorlatokból napi húszat elvégzünk, akkor már nem csak büszkék lehetünk, hanem igazán csinosak is. A kismamáknak viszont azt tanácsoljuk, hogy kerüljék az erőteljes tréninget.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását