2024. május 17. - Paszkál

SZDSZ ot: kilépni!

Az SZDSZ Országos Tanácsa (ot) azt javasolja az április végén sorra kerülő rendkívüli küldöttgyűlésnek, hogy szavazzák meg a párt koalícióból való kilépését - mondta az ot elnöke a testület ülését követően, szombaton, Budapesten.
2008. április 5. szombat 17:03 - Hírextra

"Az SZDSZ Országos Tanácsa határozatot hozott arról, hogy összehívja a rendkívüli küldöttgyűlést, amelyen azt javasolja, hogy - az SZDSZ vezető testületeinek döntésével összhangban - döntsön a küldöttgyűlés a koalícióból való kilépésről"- fogalmazott Gulyás József, az ot elnöke a Kóka János pártelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Gulyás József kérdésre válaszolva közölte: a testület 71 igen szavazattal, 1 nem és 9 tartózkodás mellett hozta meg döntését.

A testület döntött arról is, hogy április 27-én lesz a rendkívüli küldöttgyűlés, amelyen döntenek a kilépésről és egy rendkívüli tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról - közölte Gulyás József, majd hozzátette: ez utóbbi az előzetes menetrend szerint június 7-én lesz.

Kóka János elmondta: büszke, hogy az ot "bölcsen" odaállt az egyetlen lehetséges döntés, a koalícióból való kilépés mögé. Hangsúlyozta, hogy ebben a kormányban nem kívánnak szerepet vállalni, de "önálló liberális pártként konstruktív ellenzéki szerepre törekszenek".

Kérdésre válaszolva - miszerint tudnak-e olyan szocialista miniszterelnök-jelöltet, akivel együtt kormányoznának - Kóka János azt mondta: támogatnak minden olyan döntés, amely segíti a konvergencia programot, a gazdasági növekedést és az ország versenyképességének javulását, de nem az SZDSZ dolga az, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről gondolkodjon.

Hozzátette: a liberálisok ahogy eddig is, úgy a jövőben is minden pozitív reformlépést támogatni fognak a parlamentben.

Gulyás József kérdésre válaszolva elmondta, hogy komoly mandátumvizsgálatot követően a tavalyi küldöttek döntenek majd a koalícióból való kilépésről április végén.

Kóka János pártelnök legitimációjára vonatkozó kérdésre a pártelnök úgy fogalmazott: "ma a Magyar Nemzeten, a Hír Televízión és még néhány médián kívül senki nem veti fel az SZDSZ vezetése legitimációjának kérdését. Ilyen problémát tehát az SZDSZ nem tapint".




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását