2024. április 27. - Zita

Az MDF felszólítja Hillert

Az MDF felszólítja Hiller Istvánt: tegye világossá saját és tárcája álláspontját a tanárverések ügyében. A tanárverések ügye az egész társadalom figyelmét ráirányította az iskolák tarthatatlan helyzetére.
2008. április 5. szombat 11:48 - Hírextra
Az MDF az utóbbi időben nyilvánosságra került felháborító ügyek előtt is folyamatosan hangsúlyozta, hogy az utóbbi hat év szocialista-liberális oktatáspolitikája folyamatosan elveszi a tanárok fegyelmezési lehetőségeit, miközben erőszakos integrációt hajt végre, anélkül, hogy ennek szakmai feltételeit, - úgy, mint két tanár egy osztályban, vagy az iskolapszichológiai hálózat fejlesztése - megteremtené.

A tanárverések ügye az egész társadalom figyelmét ráirányította az iskolák tarthatatlan helyzetére. Hiller István úgy reagált a problémára, ahogy a szocialista politikusoktól már megszokhattuk: „Ha nem akarsz foglalkozni egy problémával, hozz létre egy bizottságot”.

Előrelépés volt, hogy az elmúlt évek minisztériumi nyilatkozataival szemben legalább a problémát hajlandó volt elismerni, ellentétben azokkal az úgynevezett szakértőkkel és az egyik érintett iskola igazgatójával, akik hajmeresztő és felháborító módon a tanárokban keresték a hibát.

Mindezek tükrében az MDF megdöbbenéssel hallgatta Borovszky Tímea, az Oktatási Minisztérium Roma Integrációs Titkárságának vezetője InfoRádiónak adott nyilatkozatát, aki szintén a tanárokat tette felelőssé mondván: „a pedagógusoknak alkalmasnak kell lenni a probléma kezelésére, még esetleg ilyen szélsőséges esetekben is, mint amiket mostanában hallunk.”

Az MDF felháborítónak tartja a Titkárságvezető Asszony sommás ítéletét, különösen annak tükrében, hogy szakmai életrajza szerint se pedagógiai végzettsége, se tanítói, tanári vagy oktatói tapasztalata nincs.

Az MDF elvárja Hiller Istvántól, hogy tisztázza: beosztottjához hasonlóan vajon ő is a pedagógusokat teszi-e felelőssé a tanárverések ügyében. A Demokrata Fórum fenntartja és törvénymódosítás formájában beterjeszti azon javaslatát, hogy az ismertté vált esetekhez hasonló súlyos fegyelmi vétséget elkövető tanköteles diák esetében is meg lehessen tiltani a tanév folytatását, illetve ki lehessen zárni az iskolából, akár az ország összes középiskolájából. Az iskolából kizárt diák így csak szülői költségen, magántanulóként folytathatná a tanulmányait.

Almássy Kornél országgyűlési képviselő, az MDF alelnöke

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását