2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Újabb MOL fejlesztés

Újabb akvizíciókat tervez a MOL Észak-Olaszországban - mondta a vállalat finomítói és kereskedelmi üzletágának igazgatója. Horváth Ferenc hozzátette: tavaly nyáron írták alá a szerződést az olasz Italiana Energia e Servizi (IES) cég megvásárlásáról, amely
2008. április 4. péntek 16:28 - Hírextra
További akvizíciókat tervez a MOL Észak-Olaszországban - hangsúlyozta a vállalat finomítói és kereskedelmi üzletágának igazgatója.

Horváth Ferenc a társaság mantovai tájékoztatóján kiemelte: tavaly nyáron írták alá a szerződést az olasz Italiana Energia e Servizi (IES) cég megvásárlásáról, amelynek finomítóját egy 200 millió eurós fejlesztés révén korszerűsítik.

A bővítés megkezdődött, és a beruházás az év végén fejeződik be, amelynek eredményeként a finomító évi 2,6 millió tonnás kapacitása 3 millióra bővül - tette hozzá az igazgató.

Horváth Ferenc közölte: szeretnél elérni, hogy a mostani 40 százalék körüli gázolaj-kihozatalt 50 százalék fölé növelje a finomító.

Dorogházi Krisztina, az IES vezérigazgatója elmondta, hogy 2009-ben a jelenlegi 188 benzinkút mellett további 90 nyitását tervezik Olaszországban.

A mantovai finomító a MOL-csoport öt finomítója közül a legkisebb. A MOL 800 millió euró alatti összegért vásárolta meg a céget, és az összeg tartalmazza az olasz cég 300 millió eurós adósságát is.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását