2024. április 19. - Emma

Gyermeknapi pályázat

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. gyereknap alkalmából pályázatot hirdet civil szerveztek számára. Olyan pályázók jelentkezését várják, akik az idei gyereknapon a hátrányos helyzetű kicsik számára szerveznek programokat.
2008. április 4. péntek 16:25 - Hírextra
Május utolsó vasárnapján számos gyereknapi ünnepséget szerveznek szerte az országban. Ezekhez melegétel főzéséhez szükséges alapanyagokat, édességeket valamint italokat biztosít a növényvédelemmel foglalkozó Syngenta Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

A növényvédelmi vállalat 10 millió forintért növényvédőszereket biztosít azoknak a termelőknek, akik mezőgazdasági termékeket szánnak a program számára, majd ezeket az alapanyagokat az élelmiszeripari gyártók feldolgozzák.

A pályázaton - amelynek beadási határideje április 25. - részt vehet minden, Magyarországon bejegyzett, jogi személyiséggel rendelkező non-profit szervezet - adja hírül a Syngenta.

A pályázatban szerepeltetni kell a tervezett gyereknapi program leírását és a támogatott gyermekek körét.

A részletes leírás és a jelentkezési lap a www.elelmiszerbank.hu/gyermeknap internetes címről tölthető le.

Az első élelmiszerbankot az USA-ban alapították 1966-ban, napjainkra a világ számos országában működik ilyen és a rászoruló emberek millióit segíti.

Az európai élelmiszerbankok a tavalyi évben összesen 220 ezer tonna, 440 millió euró értékű élelmiszert osztottak szét ingyenesen, 3 millió rászorult ember részére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását