2024. április 20. - Tivadar

Szexfüggő lettél?

A szex-függőségnek sok fajtája van: állandó késztetés a szexre, a maszturbálásra vagy a pornózásra. Akkor válik valaki függővé, amikor csak ez határozza meg az életét, ez élteti. Számos oka lehet: önbizalomhiány, súlyos megaláztatás, vagy reménytelen szer
2008. április 4. péntek 06:46 - Hírextra

A szex-függőség hatalmas energiát emészt fel. Emiatt jönnek a párkapcsolati problémák, a szakítási fázisok, majd a szexmentes párkapcsolat.

Figyelem! A fantáziálás még nem beteges! Akkor vagy függő, ha szexuális fantáziálásod negatív irányba befolyásolja életedet!

Kettős élet

Két barátnőd van? Szeretőt tartasz? Ha rendszeresen megcsalod a párod, akkor szex kapcsolatot tartasz fenn az állandó mellett! Ez egyenes út a függőséghez! Rengeteg ember lép félre, de nem ez a függőség! Ha nem tudsz lemondani róla, amikor már kényszeres vagy, az a beteges! Vonzó a titkos szex? Ha tudod, hogy amit csinálsz, az rossz, de nem teszel ellene, akkor ott baj van!

Minden a szexről szól

Ha mindem egyes eszközről a szex jut eszedbe, gyanús! Ha állandóan azt figyeled, mi és hogyan kapcsolódik a szexhez, az függőség! Nem arról beszélek, aki szereti a pornót, vagy a meztelen képeket! Akkor vagy az, ha mindent kizárólag ebből a szempontból vizsgálsz! Így indulsz el randizni; ez az első gondolatod, amikor meglátod az új munkatársad. Még csak az sem számít, hogy néz ki!

Mindent titokban

Először csak egyszer-egyszer lépsz félre, aztán nincs megállás! Ez egy ördögi kör, ami legtöbbször úgy végződik, hogy már a sztriptíz klub és egyéb nyilvános helyekre járkálsz, a párod tudta nélkül! Csak extrémen

Ha már nem tudod élvezni az adott személlyel a szexet, akkor nyilván izgalmakra vágysz! Ha ezt egymás után csinálod, akkor rövidesen csak extrém körülményekben tudsz elélvezni! Ha nem tudsz elélvezni a párodtól, hanem ehhez kell még külső segítség, akkor szenvedélybeteg vagy! A túl gyakori újítás szexuális zavarokról árulkodik!

Mindig törvénybe ütközöl

Mindig úgy szexelsz, ahogy az törvénybeütköző? Nyilvános helyen, prostituáltakkal, kiskorúakkal. A súlyosabb perverzitás kategóriájába tartozik a voyerizmus, azaz mások kukkolása szex közben; erotikus telefonhívások. Ha ennyire kétségbeejtő a nemi életed, biztosan függő vagy. Az illegalitással nemcsak a párkapcsolatodat teszed tönkre, hanem a neved és az arcod is ismertté válik ezekben a nem túl kedvelt körökben!

Önértékelési problémák

Ha tartósan rosszul érzed magad a saját viselkedésed miatt, itt az ideje segítséget kérned! Ha öngyilkossági hajalmaid vannak, ha állandóan bűntudatot érzel, és a szexhez menekülsz, akkor vedd komolyan a nemi vágyat! Mint minden függőség, ez is úgy működik, hogy egyszerűen nem tudod elképzelni nélküle az életedet. De hosszú távon mindent elront, és működésképtelenné tesz! Fordulj szakorvoshoz!

A szex-függőség izgalmasan hangzik, pedig nem az. Ez egy olyan betegség, amit nem tudsz egyedül megoldani! Olyan viselkedés, amin önismerettel, egy kis magadba fordulással orvosolhatsz! Sok fórumon nyújtanak segítséget, csak fel kell ismerned a betegséget, és kezeltetned kell!

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását