2024. április 26. - Ervin

Sok az öt nagy torna

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szerint sok négy év alatt öt nagy torna, de jelenleg nincs minden érdekelt számára elfogadható javaslat a program ritkítására. Többek között ez hangzott el az EHF végrehajtó bizottságának kétnapos budapesti ülésén.
2008. április 4. péntek 14:20 - Hírextra
Négy év alatt két-két vb-n és Eb-n, illetve egy olimpián vesznek részt a legjobbak, akik ráadásul klubszinten ugyancsak messzire (elődöntő, döntő) jutnak egy-egy idényben.

Az EHF elnöke, Tor Lian elmondta: az Eb-ket változatlanul szeretnék kétévente megtartani, mert egyre nagyobb a népszerűsége. Amíg az első kontinensviadalt még 43 millióan nézték meg a televízióban, addig a legutóbbit már 1,2 milliárdan látták.

Bár Lian nem mondta ki: ebből logikusan az következne, hogy a vb-ket kellene négyévenként megtartani, ebben viszont a nemzetközi szövetség (IHF) nem igazán partner.

A tanácskozáson elhangzott, hogy a kontinentális klubok - férfi és női csapatok egyaránt - olyan érdekvédelmi szervezeteket hoztak létre, amelyek szintén a versenynaptár könnyítése mellett lobbiznak. Ahogy az elnök kitért rá: ezekkel a csoportosulásokkal az EHF szeretne együttműködni.
Minden lényeges változtatás az EHF szeptemberi, bécsi - amúgy tisztújító - kongresszusán várható.

A budapesti vb-tanácskozáson szóba került a decemberi, macedóniai női Európa-bajnokság is. A szervezőket az EHF korábban figyelmeztette, hogy a szkopjei és az ohridi csarnok időben legyen kész. Most úgy tűnik, a macedónok jól dolgoznak, és nyárra mindkét létesítmény elkészül, így nincs ok, hogy új rendezőt keressenek.

Június elsején Debrecenben játszik majd a női Európa-válogatott, amelynek két kiváló edzője lesz: a norvég Marit Breivik és az orosz Jevgenyij Trefilov. A vendégeknél norvég, orosz, német, francia és macedón játékosok szerepelhetnek a kiírás szerint, ugyanis - a magyarok mellett - ez a hat ország nem játszik nyáron Eb-selejtezőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását