2024. május 8. - Mihály

Pingpong: Póta a négy között van

Remek győzelemmel folytatta szereplését az asztaliteniszezők Budapesten zajló olimpiai világselejtezőjén Póta Georgina, aki újabb sikerével bejutott a legjobb négy közé és már csak egy meccset kell nyernie ahhoz, hogy a magyar női csapatot kvalifikálja a
2008. május 11. vasárnap 14:34 - Hírextra
A Statisztika 23 éves játékosa a fehérorosz Tatjana Kosztrominával csapott össze a vasárnapi negyeddöntőben és az elvesztett első játszma után már kézben tartotta a találkozót, végül 4-1-re nyert. Következő ellenfele - 14 órától - a hongkongi Tie Jana lesz, aki ugyan 12. a világranglistán, de Póta korábban már kétszer is nyert ellene.

Lovas Petra a főtábla alsó ágán, a 9-16. helyért harcol, s vasárnap délelőtt ő is győzött: a szintén fehérorosz Veronika Pavlovicsot verte döntő szettben. Ő így a 9-12. pozícióért folytathatja.

A Körcsarnokban zajló viadal az utolsó alkalmat kínálja az olimpiai kvóta megszerzésére, a hazaiak - hivatalosan - eddig egy pekingi indulási joggal rendelkeznek, ez Tóth Krisztináé. A torna nemenkénti első három helyezettje biztosan kiharcolja az ötkarikás kvótát, a többi helyről a csapatok összeállítása után döntenek. Póta és Lovas azzal, hogy egyből a 16-os főtáblára kapott besorolást, valószínűleg már kap egyéni kvótát, de a csapat kvalifikációja szempontjából fontos - sőt létfontosságú - lenne, hogy Póta bejusson az első háromba.

A nemzetközi szövetség várhatóan már vasárnap este közzé tesz egy nem hivatalos listát azoknak a játékosoknak a nevével, akik valószínűleg utazhatnak az olimpiára, a hivatalos verzió a jövő héten készül el.

Eredmények:

nők, 4. szakasz, A tábla:

negyeddöntő:

Póta-Kosztromina (fehérorosz) 4-1 (-9, 7, 6, 4, 8)

a 9-16. helyért:

Lovas-Ver. Pavlovics (fehérorosz) 4-3 (-7, 9, 5, -13, 7, -9, 5)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását