2024. május 16. - Mózes, Botond

Ötvenöt méter magasból ereszkedtek le a hallgatók

A szegedi telefontorony 55 méter magasságban található alsó platformjáról ereszkedtek le osztrák alpinista rendőrök segítségével szegedi hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetem és a rendőrség közös élménypedagógiai képzésén vettek részt pénteken.
2008. április 4. péntek 14:35 - Hírextra
Bár a magasban erős szél fújt, és hideg is volt, a képzett trénereknek köszönhetően a csapatépítő gyakorlat - amelynek célja az volt, hogy a nyolcfős társaság minden tagja leereszkedjen a magasból - teljesen veszélytelennek ígérkezett. Az első hallgató, Borszéki Judit épp a torony közepénél tartott, amikor az erős szél következtében a hegymászókötél vége beleakadt a torony oldalán található egyik érzékelőbe, mellyel az épület mozgását mérik. A lányt vissza kellett húzni a toronyba, de a több emeletnyi magasban eltöltött mintegy negyedórás várakozás ellenére sem riadt meg, újból nekiveselkedett a próbának és másodszorra néhány perc alatt földet ért.

Az élménypedagógiai módszer lényege, hogy a résztvevők felismerjék saját érzéseiket, félelmeiket, szavakba tudják azokat önteni, és megtanulják, hogy a problémák megoldása során nem az agresszió, hanem az együttműködés vezet eredményre - mondta Sövényházy Edit rendőr főhadnagy.

A választható egyetemi kurzuson résztvevő pszichológia- és tanárszakos hallgatók megismerik az élménypedagógiai módszereket, s mivel maguk is keresztül mentek a próbákon, hitelesen tudnak arról beszámolni munkájuk során a középiskolás diákoknak, akiket hasonló gyakorlatokra készítenek föl - mondta a főhadnagy, aki néhány esztendővel ezelőtt maga is részese volt Ausztriában egy hasonló tréningnek, amely - ahogy fogalmazott - megváltoztatta életét.

Sövényházy Edit hangsúlyozta, az élménypedagógia modern, sok munkát igénylő, de igen hatékony módszerével a személyiségfejlesztés és a csapatépítés mellett az iskolai erőszak kezelésében is komoly eredményeket lehet elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását