2024. május 2. - Zsigmond

126 ezer euró a német szövetségnek

Robert Hoyzer bundázás miatt elítélt volt játékvezető és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) peren kívül megállapodott a kártérítésről.
2008. április 4. péntek 14:32 - Hírextra
Az egyezség értelmében a bíró 15 éven át havi 700 eurót utal át a DFB számlájára, a törlesztést legkésőbb 2010-ben kell megkezdenie. A megállapodás szerint Hoyzernek összesen 750 ezer eurót kellene fizetnie, de ennek nagy részéről lemond a DFB, amennyiben a játékvezető teljesíti a DFB által szabott további, nem részletezett feltételeket. A DFB azt is közölte: a Hoyzertől havi törlesztések formájában befolyó 126 ezer eurót jótékony célra fordítja.

A DFB 1,8 millió eurós kártérítési pert indított Hoyzer ellen, de az ügyet tárgyaló bíró elhalasztotta a januárra kiírt első tárgyalási napot, majd arra kérte a feleket, próbáljanak peren kívül megegyezni.
Hoyzer 2004-ben több másodosztályú bajnoki, illetve Német Kupa-mérkőzést fújt el szándékosan, hogy a fogadóirodát működtető megbízójának kedvezzen. A bíró 2005-ben bukott le és tettéért 29 hónapos letöltendő börtönbüntetést kapott, amit 2007 májusában kezdett meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását