2024. április 27. - Zita

Mariah Carey megelőzte Elvis Presleyt

Mariah Carey amerikai pop és rhythm and blues-díva legújabb kislemezével a Billboard százas listájának élére ugrott, s megelőzte az első helyek tekintetében Elvis Presleyt, Amerika bálványát.
2008. április 4. péntek 08:55 - Hírextra
A Touch My Body Carey tizennyolcadik dala, amely valaha is vezette a Billboard 100-as listáját. Az immár 38 esztendős énekesnő albumaiból karrierje kezdete (1990) óta 170 millió darabot adtak el világszerte. Már új kislemeze élre törése előtt is "egálban volt" a rock and roll királyával.
A Touch My Body egyébként a digitális letöltések számát illetően is az első helyre került - a hét eleje óta 286 ezer letöltést regisztráltak a dalból.

A dal az "E=MC2" című, megjelenésre váró albumának első kislemeze.
Mariah Carey igen szerényen nyilatkozott sikeréről. Mint fogalmazott, esze ágában sincs olyan valaki elé helyezni magát, aki egyrészt forradalmasította a zenét, másrészt megváltoztatta a világot. Mások voltak azok az idők, mint a maiak. Egyszerűen boldog vagyok és hálás - fogalmazott.

Az énekes korábban többször hadilábon állt a díjakkal. Volt olyan éve, amikor féltucat Grammy-jelöléséből egyet sem kapott meg.

Egyáltalán nem kizárt, hogy Carey Elvis Presley után a Beatlest is maga mögé utasíthatja. A liverpooliak 20 dala vezette eddig a százas listát. (A Beatles összes - 27 - listavezető dalát néhány éve összegyűjtötték CD-n.)

Elvisnek még egy rekordtól el kellett búcsúznia a héten: Madonna "4 Minutes" című dalával előzte meg a Királyt a tízes toplistán. Madonnának ez a 37. dala a a tízesen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását