2024. április 19. - Emma

Jagger őfelsége

Keith Richards szerint Mick Jagger elviselhetetlenné vált az évek során, és gyakran nevezi a Rolling Stones énekesét "Őfelségének"; a legendás brit rockzenekar gitárosa most megjelent önéletrajzi könyvében többek között erről is vallott.
2010. október 15. péntek 19:43 - HírExtra
Október 26-án megjelenő, Life (Élet) című kötetében Keith Richard más hírességeken, például Johnny Deppen és John Lennonon is elveri a port, a fő hangsúly azonban a Jaggerrel való viszonyon van.

"Húsz éve be nem teszem a lábam Jagger öltözőjébe" - írja könyvében a 66 éves gitáros-zeneszerző, aki négyéves korától ismeri az énekest. Ők ketten alapították a Rolling Stonest 1962-ben, és ők írták a csapat szinte valamennyi dalát. A ma is aktív zenekar már több mint 200 millió albumot adott el világszerte.

Richards szerint Jagger a nyolcvanas évek elején vált kibírhatatlanná.

"Valahányszor eszembe jut, hogy elveszítettem egy barátomat, mindig eltűnődöm: vajon hová ment?" - írta a gitáros. Megjegyezte ugyanakkor, hogy Jagger elolvasta a könyvet és csupán egy dolgot akart kivenni belőle: az utalást arra, hogy énektanárt alkalmaz. Ezt zenekari társa visszautasította, mondván, "csak az igazságot próbáltam elmondani".

Mint írta, ötven éven keresztül összetartani valamit nem egyszerű, ráadásul a Stones ismét fontolgatja, hogy turnéra indul.

"Igen, azt hiszem, ez így lesz, már beszéltem erről Őfelségével" - jegyezte meg Richards.
527 oldalas művére Richards 4,8 millió font (több mint 1,5 milliárd forint) előleget vehetett fel, miután a kiadók valóságos háborút folytattak érte.

A Rolling Stones legutóbbi turnéja 2007 augusztusában ért véget, akkor az a hír járta, hogy nem is lesz több.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását