2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kórházban Fülöp herceg

Megfázással kórházban kezelik Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő férjét - közölte pénteken a Buckingham-palota. Fülöpöt, aki júniusban tölti be 87. életévét, az udvar tájékoztatása szerint egy hete makacs nátha gyötörte, és ez végül mellk
2008. április 4. péntek 16:47 - Hírextra
Udvari illetékesek ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a herceg "talpon van", a kórházi kivizsgálás ideje alatt is "intézi levelezését", és "telefonon tartja a kapcsolatot munkatársaival".

Az edinburghi herceg már azon az egyházi szertartáson sem volt jelen, amelyet Windsorban - a legnagyobb angol királyi rezidencián - tartottak a hét közepén Sir Edmund Hillary, a Himalája nemrég elhunyt meghódítója emlékére.

Fülöp ugyanakkor igen aktívan részt vett Nicolas Sarkozy francia elnök és neje, Carla Bruni múlt heti londoni látogatásának programjaiban. Sarkozyék a királynő vendégeként, állami látogatásra utaztak Londonba két napra, és a windsori kastélyban laktak.

A herceg - hajlott kora ellenére - szinte kicsattanó egészségéről és aktív életmódjáról híres, komolyabb orvosi beavatkozásra még soha nem szorult. Néhány hónapja elterjedtek ugyan híresztelések arról, hogy az alattvalók elől eltitkolt szívbetegségben szenved, és személyi testőrsége tagjainak utasítása van arra, hogy bármilyen rosszullét első jeleire vigyék kórházba, ezt azonban hivatalos helyen nem erősítették meg.

Szemmel láthatóan nem viselték meg - vagy legalábbis nem mutatta ennek jelét - azok a súlyos vádak, amelyekkel Mohamed Fayed brit-egyiptomi milliárdos illeti őt Diana hercegnő több mint tíz évvel ezelőtti halála óta.

Fayed - a londoni Harrods luxusáruház és a párizsi Ritz szálló tulajdonosa - nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az ő fia és a néhai walesi hercegnő életét kioltó 1997 augusztusi párizsi autószerencsétlenség valójában merénylet volt, amelyet Fülöp személyesen rendelt el, és utasítására a brit külső elhárítás, az MI6 hajtott végre.

A Diana-ügyben folyó londoni felsőbírósági vizsgálat vezetője azonban épp a minap tette közzé a féléves meghallgatás-sorozat után levont következtetéseit, amelyek szerint "morzsányi bizonyíték sincs" arra, hogy Fülöpnek, az MI6-nek vagy bármely brit állami szervnek bármi köze lett volna a szerencsétlenséghez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását