2024. április 26. - Ervin

Szilinek adna petíciót a Fidesz

Szili Katalin házelnöknek adnának át petíciót a Fidesz vasárnapi babakocsis tüntetésén, amelyet a kormány családokat érintő megszorításai ellen tiltakozva tartanak a Kossuth téren.
2009. május 8. péntek 15:54 - HírExtra
Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a tüntetés helyszínén, a parlament előtti parkolóban tartotta pénteki sajtótájékoztatóját, amelyre néhány babakocsis kismama is elkísérte.

A Fidesz női tagozatának elnöke azt mondta, reményeik szerint vasárnap Szili Katalin házelnök átveszi majd petíciójukat, "hiszen ő is nő, ő is anya, át kell, hogy érezze a családok problémáját".

A tüntetést a Bajnai-kormány tervezett "családellenes intézkedései" ellen tartják, hogy így tiltakozzanak a gyes és a gyed idejének lerövidítése, a családi pótlék befagyasztása és megadóztatása, a lakástámogatási rendszer átalakítása és a szocpol elvétele ellen.

Pelczné Gáll Ildikó szerint a kormánynak az az elképzelése, hogy megszorításokkal, munkahelyek megszűnésével Magyarországon több gyerek fog születni, a nők pedig majd vissza tudnak menni a nem létező munkahelyekre dolgozni, miközben a 130 százalékig megtelt bölcsődékben fogják hagyni a gyerekeiket.

A Fidesz alelnöke elmondta, hogy a babakocsis tüntetés vasárnap délután a Hold utca és Alkotmány utca sarkától, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium közeléből indul, ahonnan Bajnai Gordon útja vezetett a miniszterelnöki székig.

Mint mondta, a demonstráción felszólalások és gyerekprogramok is lesznek, a kicsik rajzolhatnak, lesz kavicsfestés is, így emlékeket küldhetnek kormánynak, "hátha meglágyul a szíve az intézkedőknek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását